instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Emilia de Porets 4 bästa tips för att styla den trendiga balaklavan

Av: Metro Mode

Balaklavan är tveklöst en av vinterns största trender. Här tipsar modeexperten Emilia de Poret om hur du stylar den på bästa sätt.

Foto: Instagram @fannyekstrand/@n0cka

Den värmande balaklavan är nästan smärtsamt trendig just nu, men den populära accessoaren är knappast ett nytt påfund. Faktum är att den har anor från 1800-talet.

Foto: Instagram @tamumcperson
Foto: Instagram @linneklund

Bars under Krimkriget

“Balaklavan ger helt klart associationer till skidmasken man bar under hjälmen som liten men det här är en huvudbonad med en historia som backar bandet långt bak i tiden. Balaklavan har fått sitt namn från huvan som soldaterna bar under Krimkriget vid Slaget av Balaklava”, berättar Klarnas Fashion Director Emilia de Poret, och fortsätter:

“Därefter har den inspirerat många modeskapare och gjorde återigen entré på catwalken på Miu Miu’s AW21-visning för nästan ett år sedan. Miu miu-balaklavan, Kim Kardashians helsvarta maskering på Met-galan och Covid- ansiktsmasken är säkerligen några av anledningarna till att den blivit en av säsongens stora trendaccessoarer.”

Här är Emilia de Porets fyra bästa tips för att styla balaklavan:

Klicka hem din favorit nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår