instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Håll finnarna borta med den ultimata hudvårdsrutinen

Av: Metro Mode

Det finns mängder med goda råd och tips på hur du sköter om din hud på bästa sätt. Vägen till hudens välbefinnande går dock via regelbunden och grundlig rengöring – Så här gör du för att ta hand om din hy på bästa sätt – och på så sätt minska uppkomsten av finnar och oren hy.

Steg 1. Ta bort smink

Brukar du vara för trött för att ta bort sminket innan du lägger dig? Tänk om. Tar du inte bort sminket innan du går och lägger dig riskerar du att vakna upp med torr och irriterad hud.

Steg 2. Rengör

Att rengöra huden från smuts är A och O, eftersom rengöring avlägsnar smuts, svett, talg och smink. Ren hud kan dessutom bättre absorbera de verksamma ämnena i hudvårdsprodukter. Till rengöring kan du använda bland annat Visibly Clear® Spot Proofing Daily Wash, en effektiv ansiktsvätt för dagligt bruk innehållande två procent salicylsyra. Rengöringsgelen rengör huden på djupet och motverkar att finnar bildas, utan att huden torkas ut. Välj en rengöring som passar just din hudtyp – att rengöra är nämligen viktigt oavsett om du har normal, torr eller fet hy. Både för kvinnor och män!

Steg 3. Djuprengör

Med jämna mellanrum är det viktigt att göra en djuprengöring av huden så att du slipper tilltäppta porer. Neutrogena Visibly Clear® Spot Proofing Smoothing Scrub är en ansiktskrubbkräm som djuprengör och hjälper till att motverka pormaskar och finnar.

Steg 4. Återfukta

För att huden inte ska förlora sin elasticitet är det viktigt att inte låta den bli för torr. Neutrogena Visibly Clear Spot Proofing Oil Free Moisturiser är en oljefri och lätt ansiktskräm som tillför huden fukt utan att täppa igen porerna.

Steg 5. Täck och korrigera

Oavsett om du sminkar dig eller inte är det viktigt att skydda huden. Loreal Paris C’est Magic Anti Redness förbättrar din hy genom att motverka finnar och korrigera ojämnheter och märken från tidigare finnar.

Tips! Är du ofta på språng? Nivea Refreshing Cleansing Wipes kommer i en praktisk förpackning som är enkel att ta med till gymmet, på resan eller i handväskan för uppfräschning under dagen. Rengöringsservetterna rengör huden från smuts, orenheter och smink för att förebygga att finnar uppstår. Ett extra plus i kanten är att de inte kräver vatten utan rengör ansiktet i ett svep.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår