instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Här är klänningarna som framhäver figuren

Av: Metro Mode

Dova pasteller och böljande tyger. Möt sommaren i klänningar som ger dig en smickrande silhuett, det finns många trix och knep som leker med proportioner. Vi har valt ut 20 drömplagg för alla smaker.

Foto: NA-KD

Tycker du att det är svårt att bära upp den trendiga A-linjeformade klänningen? Då är du inte ensam! Men det finns andra klänningsmodeller som är smickrande för så gott som alla som provar dem. Här är sakerna du ska leta efter om du istället vill framhäva dina kurvor:

Ärm och markerad axel

Oavsett kroppsform och preferenser så ger en klänning med en liten ärm, som på bilderna här ovanför, ett proportionellt och balanserat intryck. Du känner dig dessutom mer klädd (om det nu är det du är ute efter) – perfekt på citysemestern!

V-ringat

Om du bär överdelar med hög ringning i syftet att dölja eller tona ner din byst så kan det faktiskt ha motsatt effekt. En mer eller mindre markant V-ringning delar istället upp området och drar blicken mot ditt ansikte. Många V-ringningar, till exempel de i omlottklänningar, kan kännas för djupa (we know the feeling!) – men en liten säkerhetsnål som du fäster högre upp i ringningen löser enkelt det problemet.

Markerad midja

På samma sätt finns det ingen anledning att försöka “gömma” något i vida plagg; en markerad midja är både smickrande och det absolut enklaste sättet att skapa en timglasform, oavsett om det gäller en klänning, kappa eller till och med kavaj.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår