Mode

Här kan du ta del av Stockholm Fashion Week – som i år är helt digital

Har du tidigare drömt om att besöka modeveckan i Stockholm och ta del av kollektionerna som visas upp först av alla? I år kan du göra just det: vi guidar dig till årets upplaga av Stockholm Fashion Week – som är helt digital och öppen för alla.

Foto: Stylein, By Malina

Förra sommaren nåddes vi av det tråkiga beskedet att Stockholm Fashion Week lades ner, något som gjorde att varken kollektionerna för våren och sommaren eller hösten och vintern 2020 visades upp på modeveckan.

– Branschen är omfattande och växer stadigt. Därför är det viktigt att stötta varumärken i deras utveckling av nästa generations modeupplevelse. Frågan är inte om det händer utan när. Musik-, mobil- och spelindustrin har redan gått igenom samma omvandling och nu är det modeindustrins tur. Den som inte agerar nu kommer att tillverka kamerarullar när alla andra fotograferar digitalt, sa Jennie Rosén, VD för Swedih Fashion Council, i ett pressmeddelande i augusti förra året.

Men den som trodde att den svenska modeveckan helt hade försvunnit gissade fel; idag satte Stockholm Fashion Week återigen igång sitt tre dagar långa modeevent. Till skillnad från tidigare år sker det dock helt digitalt – och är öppet för alla att ta del av.

Hur de olika deltagande varumärkena har valt att medverka varierar; medan Stylein har gett modellen och kreatören Emmy Rappe fria händer att tolka SS21-kollektionen i foto och film så har House of Dagmar valt en mer konceptuell produktion för att visa upp sin vår- och sommarkollektion. Andra varumärken, som Diemonde och Jeanerica, har istället valt att visa i säsong och alltså fokusera på höst- och vinterkollektionen 2020.

Gemensamt är att “visningarna” av de olika varumärkenas kollektioner följs av ett inspelat samtal med designers och grundare samt journalisten Nick Carvell om deras kollektionen och mode i stort. Allt material från Stockholm Fashion Week 2020 samt schemat över vilka varumärken som visar hittar du på Stockholmfashionweek.se, inklusive invigningstalet som Kronprinsessan Victoria höll och som du även kan se här:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

© Kungl. Hovstaterna

Ett inlägg delat av Stockholm Fashion Week (@stockholmfashionweekofficial)

Läs också: 5 trender vi tar med oss från Copenhagen Fashion Week 2020

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!