instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

H&M Innovation Stories 2023 – 60-talsvibbar möter hållbarhet i H&M:s nya kollektion

Av: Metro Mode

H&M:s nya Innovation Stories-kollektion bjuder på härliga retrovibbar med fokus på hållbarhet. Vi tar en titt på de läckra nyheterna som kommer i butik i slutet av mars!

Foto: H&M

I sin senaste Innovation Stories-kollektion har H&M:s designers satsat på ett 60-talstema med glamourösa förtecken. Här återfinns allt från miniklänningar till matchande set, liksom lekfulla accessoarer och mycket annat – givetvis med ett fokus på hållbarhet.

Foto: H&M

Satsar på återvunna material

H&M:s Innovation Stories lanserades 2021 med syftet att skapa kollektioner som främjar mer hållbara material, teknologier och produktionsprocesser.

Flera av den nya kollektionens produkter pryds av paljetter, pärlor och strassdekorationer som består av 100 % återvunna material. Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M, berättar mer om kedjans arbete med hållbara material i ett pressmeddelande:

“I den här kollektionen ville vi fokusera på de framsteg som H&M har gjort med dekorationer bestående av återvunnet material. Det är alltid viktigt att ha ett långsiktigt perspektiv när det kommer till hållbarhet, samtidigt som man agerar för förändring. Att öka det återvunna innehållet i paljetter, pärlor och strass till 100 % i denna kollektion representerar år av hårt arbete och samarbete mellan flera team på H&M, och vi vet att det kommer att ha stor inverkan på framtida kollektioner”, säger hon.

Foto: H&M

Kollektionen lanseras online och i utvalda butiker från och med den 23 mars 2023.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår