Mode

Här är 80-talsfrisyrerna som trendar i vår

Knappt utan förvarning har de nu slagit ner som en bomb, 80-tals frisyrerna. I vår är det hockeyfrillor och uppklippningar som gäller!

Foto: Instagram @ninezeroone/@curlsandpurpose

Vi har alla råkat ut för det. Man sitter i den där snurrande stolen med ett skynke lite för hårt om halsen. Frisören frågar om man blev nöjd. Du ser dig i spegeln… “Var det verkligen sååå mycket vi kom överens om? Och vad har hänt med min lugg?” På engelska kallas det Scissor happy, när saxen löper amok över håret. Men hör och häpna, i år är det helt rätt. I vår är det precis det vi ska vara, Scissor happy.

Nedan kan du spana in vårens fem hetaste hårtrender som visar att etapper är det som gäller!

Läs även:

13 nyanser av blont hår att inspireras av inför frisörbesöket.

22 hårfärger du kommer se överallt i vår.

Så väljer du hårfärgen och nyansen som passar dig bäst.

Fem beautyhacks för magiskt hårsvall.

Här är frisyren som trendar just nu.

Dessa 8 färger är det som gäller i vår – till dina naglar.

15 saker din frisör stör sig på att du gör.

Källa: The Zoe Report

Den uppdaterade hockeyfrillan

Den uppdaterade hockeyfrillan

Vi trodde, med handen på hjärtat, aldrig att det skulle ske. Men nu har det alltså skett. Hockeyfrillan får sin revansch 2021. Efter att ha blivit hånskrattad åt av både 90- 00- och 10-talet har den återvänt, efter tre decennier. Med öppet sinne och ny blick får vi nog ändå säga att den har något lekfullt och casual över sig. Lagren i håret skapar ju trots allt en rörelse som är lite spännande, och lägger man till lite lockar kan det nog faktiskt till och med uppstå magi!

Foto: Instagram @maxinesalon

Nästa bild
Uppklippt

Uppklippt

Lätt uppklippt hår kunde vi se på Paris Fashion week. Med generation Z har det uppklippta håret verkligen gjort comeback! Looken har slagit hos flera kändisar och frisyren är lättstylead och funkar till rakt, vågig och lockigt hår.

Foto: Instagram @ninezeroone

Nästa bild
Tung lugg

Tung lugg

En rejäl lugg kan ge ditt ansikte ett lyft och håret blir lekfullt levande. Det finns fock många fördelar med att klippa luggen hos en professionell frisör. Det kan se lätt ut att klippa en lugg på sig själv, men det kan snabbt gå väldigt fel…

Foto: Instagram @curlpop

Nästa bild
Raggig gardinlugg

Raggig gardinlugg

En rejält chic frisyr är den långa gardinluggen. Både glamorös och lekfull på samma gång. Den kräver mycket mindre underhåll än den tunga luggen och växer snabbt ut igen om du skulle tröttna!

Foto: Instagram @ninezeroone

Nästa bild
Geometriska strukturer

Geometriska strukturer

Om du har lockigt hår kan du låta någon professionell klippa håret i lager som skapar olika geometriska strukturer. Den här typen av frisyrer kan behöva lite mer underhåll i form av styling-produkter. Se till att fråga frisören om råd om hur du bäst sköter om din nya frisyr!

Foto: Instagram @shaiamiel

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!