Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Fem beautyhacks för magiskt hårsvall

Det spelar ingen roll om du har krulligt eller rakt, kort eller långt hår. Med de här enkla beautyhacksen får du ordning på ditt svall på momangen. Se hälsokedjan Lifes bästa knep för ditt hårsvall nedan. Vi kommer testa!

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Vi har alla upplevt det, bångstyrigt hår som inte vill lägga sig rätt, en lugg som envisas att leva sitt eget liv. För att slippa gömma det frissiga svallet under en mössa eller en keps kan du istället ta dig an den här checklistan. Hälsokedjan Life guidar oss igenom hur vi bäst uppnår fantastiska resultat på ett enkelt sätt. “Hur väl vi tar hand om oss påverkar även vårt yttre. Hud och hår är känt för att påverkas just av exempelvis kost och sömn. Allt hör ihop och det är lätt att glömma bort att ge just håret extra kärlek. Håret utsätts ofta för värme och produkter som kanske inte alltid ger de bästa förutsättningarna. Förutom en balanserad kost kan extra vitaminer hjälpa till på traven även för håret”, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

  1. Tvätta inte håret för ofta. Shamponering sliter mer än man kan tro och du som lätt får flottigt hår kan faktiskt räddas av att dra ner lite på hårtvätten. Genom att vänja året vid att bara tvättas två till tre gånger i veckan kommer även dina naturliga håroljor att vänja sig.
  2. Sidenkudden, både lyxig och skonsam. En sidenkudde är inte bara skön att sova på, den minskar dessutom friktionen mellan kudde och hår när du sover. Detta gör att färre hårstrån bryts av under natten. Vill du ha håret uppsatt när du sover rekommenderar vi en sidenschrunchie.
  3. Torrschampo, räddar alltid. Med tunna och fina hårstrån blir håret flottigare snabbt. Är det för svårt att avvänja håret kan man alltid ta torrschampo till hjälp, en riktig räddare i nöden!
  4. Bra produkter som passar din hårtyp. Det är viktigt att produkterna du använder passar din hårtyp. Du kan rådfråga din frisör om du behöver hjälp. Hårolja och värmeskydd bör dock stå i allas badrumsskåp.
  5. Kosttillskott. Ibland behöver man också lite extra hjälp på traven. Med kosttillskott kan du hjälpa håret att må bättre – från insidan. Zink och Selen är perfekta räddare i nöden om du behöver kicka igång dina hårstrån.

LINJE påslakanset - Jotex KÖP

LINJE påslakanset - Jotex

Pris: 299 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Awesome påslakanset - Staycation KÖP

Awesome påslakanset - Staycation

Pris: 999 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scrunchie Navy - Åhlens KÖP

Scrunchie Navy - Åhlens

Pris: 49 kronor.

KÖP

Nästa bild
Örngott Vide Satin - Åhlens KÖP

Örngott Vide Satin - Åhlens

Pris: 129 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Style&Finish Dry Schampoo - Maria Nila KÖP

Style&Finish Dry Schampoo - Maria Nila

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Silica + B-vitaminer - Life KÖP

Silica + B-vitaminer - Life

Pris: 195 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Hårvitaminer - SugarBear KÖP

Hårvitaminer - SugarBear

Pris: 349 kronor. 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!