Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Iman “Sana” Meskini om det historiska norska modeomslaget: “Jag bär min hijab med stolthet”

När Norges största modemagasin Costume släpper sitt septembernummer väljer de för första gången att pryda magasinet med en kvinna i hijab. Iman Meskini, eller Sana i Skam som vi känner henne som, är grymt snygg på det historiska omslaget. 

Foto & källa: Costume.no

Det 20-åriga stjärnskottet Iman Meskini har, tack vare sin roll som coola Sana, blivit en förebild för andra unga muslimska kvinnor, något Iman ser som en ära berättar hon i en intervju i magasinet:

– Jag känner igen mig en del i Sana då jag har varit den enda av mina vänner som bär hijab. Men det har aldrig varit ett problem för mig eller hindrat mig från att skaffa nya vänner. Jag är väldigt stolt över att vara muslim och bär plagget med stolthet. Valet av kläder definierar vem du är och jag känner mig som mig själv när jag ser mig i spegeln med hijab på.

Enligt Costumes chefredaktör Kine B. Hartz var det ett självklart val att sätta Iman på omslaget.

– Vi strävar ständigt efter att återspegla samhället vi lever i det är också det som är så underbart med karaktären Sana. Äntligen fick vi en glimt av hur det är att vara en ung, norsk, muslimsk kvinna år 2017, säger Hartz till NRK.

Tidigare i somras pryddes även amerikanska Vogue för första gången av en kvinna i hijab, nämligen modellen Halima Aden som vi på Metro Mode tidigare har uppmärksammat då hon var den första att ställa upp i skönhetstävlingen Miss USA med hijab. Låt oss hoppas att den här positiva trenden sprider sig ännu mer!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!