instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Korsetten är hetare än någonsin – så stylar vi den 2023

Av: Metro Mode

2023 är året då vi framhäver midjan, och vilket plagg passar då bättre än en trendig korsett? Vi guidar dig till hur du stylar detta heta plagg – och listar de snyggaste modellerna i butik just nu.

Foto: Instagram @dualipa

Bland de trender som vi kunde skönja i modehusens visningar inför våren och sommaren 2023 var det en som stack ut lite extra: den markerade midjan. Efter det pandemiska modet, där komfort stod i centrum, verkar det som om vi åter är redo för mer strukturerade plagg – inte minst den supertrendiga korsetten. Så här stylar vi detta moderiktiga plagg i vår och sommar!

Till klänning eller kjol

Endast fantasin sätter gränser för hur du stylar korsetten i år. Varför inte testa en transparent korsett över en klänning, à la Erdem nedan?

Givetsvis kan du även bära korsetten med kjol: prova en modell med mycket volym för maximal kontrast, eller en åtsittande midikjol för en riktigt snygg silhuett.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av ERDEM (@erdem)

Denim

Denim är ett av årets mest moderiktiga material. Testa att matcha jeans och korsett, toppa med ett par solglasögon och du har en supersnygg, somrig outfit.

Om detta känns som för mycket denim kan du istället styla dina favoritjeans med en korsett i en avvikande färg – varför inte prova en modell i satin eller spets?

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av ANИAKIKI (@annakikiofficial)

Läder

Läder är ett annat material som trendar 2023. Satsa på svart från topp till tå genom att kombinera en svart läderkorsett med byxor i samma färg, à la Alexander McQueen. Toppa med läckra smycken!

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Över en skjorta

Ännu en snygg look med där läderkorsetten spelar en nyckelroll. Bär korsetten över en klassisk vit skjorta, kombinera med dina favoritjeans och du är klar! Vi älskar influencern Ashley Morgans outfit nedan.

Foto: Instagram @fromheadtocurve

Under en kostym

En korsett ger din kostym en trendig uppdatering på ett kick. Arden Cho är hur snygg som helst i denna helvita ensemble, och smyckena är pricken över i:et. Givetvis går det bra att skippa kavajen om du känner för det!

Att satsa på en monokrom outfit är för övrigt alltid en hit – och kanske det enklaste sättet att styla en korsett på.

Foto: Instagram @arden_cho

Inspirerad? Nedan hittar du de snyggaste korsetterna som går att klicka hem just nu!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår