Mode

Mitt Modeliv med PT-Fia: “Som ung fick andras åsikter styra mig för mycket”

Sofia Sjöström
Varje vecka möter Mitt Modeliv kända profiler och entreprenörer inom mode, träning, livsstil och näringsliv. Den här veckan har vi tagit ett snack med Metros härliga hälsoprofil Sofia “PT-Fia” Sjöström som delar med sig om sin lite vilsna tonårstid, vad hon är riktigt jäkla bra på och när hon hånglade sist…
 
Något folk inte vet om mig är…
Jag har problem med tider. Alltså, jag är 99 gånger av 100 överdrivet tidig och känner mig som en tönt när jag ännu en gång promenerar runt kvarteret i väntan på att vara så pass tidig att det är okej att gå in. Ofta svär jag över att jag dessutom skyndade mig så mycket att jag blev både varm och lite svettig vilket innebär att jag dessutom går runt och försöker svalka mg. Cyklar överallt och har en tendens att gasa på när jag inbillar mig att jag ska komma försent, vilket slutar med att jag istället kommer alldeles för tidigt.
 
Jag trivs bäst att gå klädd i…
Mörka, utsvängda kostymbyxor, skor med någon liten klack. Gärna vinröda, jag älskar vinröda skor av någon märklig anledning, och en skjorta eller tröja med någon rolig detalj och ärmar som jag viker upp. Det finns inte ett plagg som jag inte viker upp ärmarna på. Vill ha handlederna fria. Eller ja, allra helst går jag ju runt hemma i ett par träningstights, knälånga raggsockor, någon slapp sport-BH och en för stor fleecetröja. Till min killes stora förtjusning…hehe.
 
I tonåren såg jag ut som…
Någon som tänkte mer på vad andra skulle tycka om det jag hade på mig än det jag själv gillade. Var enormt vilsen i kläder, frisyrer och var så pass osäker att andras åsikter fick styra mig alldeles för mycket. Jag hade hockeyfrilla första året i gymnasiet på grund av att frisören ville prova en trend. Och i nian hade jag även laxrosa slingor i luggen efter att ha vart hårmodell. Mitt signum mellan 18-22 års ålder var för övrigt tighta fodral till fest.
 
Men nu har jag hittat min stil och den är…
Betydligt bättre eftersom jag nu enbart utgår från mig själv. Det får gärna vara välklätt och ganska enkelt men med en twist, som ett mönster, en oväntad detalj eller färg. Skulle ändå säga att min stil fortfarande är under utveckling. Jag behöver bygga en bättre basgarderob med kvalitativa plagg som håller länge.
 
Inte för att skryta men jag är faktiskt riktigt bra på…
Att jobba. Jag älskar att arbeta, åstadkomma saker och få vara kreativ. Jag började jobba som städerska för en målarbutik när jag var 14 år och har sedan dess avverkat jobb som Mc Donalds, personlig assistent, sålt exklusiva kaffemaskiner, varit barista, personlig tränare. Jag älskar att driva eget företag eftersom det utmanar mig varenda dag och aldrig slutar vara svårt, roligt, utvecklande och kreativt på samma gång.
 
Sofia Sjöström
Sist jag hånglade var…
Häromdagen. Jag och min sambo har gått om varandra den här veckan på grund av alldeles för mycket jobb och sena kvällar så vi ligger back med hånglandet. Överlag kan jag tycka att just hånglandet är underskattat – det är ju fantastiskt!.
 
Något jag stör mig på lite extra just nu är…
Att blodapelsinerna ännu inte nått butikerna. Och att vi glömmer att vara källkritiska när det kommer till allt som sprids i sociala medier. Och att hälsa fortfarande förknippas med fitness. Det är inte okej.
 
När jag känner mig lite nere brukar jag…
Stänga in mig. Jag undviker att träffa människor, dricka mängder med te, äta choklad och helst fastna i någon lättsam serie som slår ihjäl några timmar. Eller göra precis tvärtom – träffa vänner och ösa ur mig allt. Gråta en skvätt, analysera läget och äta chokladen tillsammans istället.
 
Många tror säkert att mina arbetsdagar ser ut såhär…
Eftersom mitt varumärke är “PT-Fia” så tänker nog många att jag jobbar som personlig tränare på ett gym.
 
Men egentligen ser de ut såhär…
Jag var ju PT på ett gym förut men nu för tiden sitter jag på kontor hela dagarna och skriver om hälsa på olika plattformar istället. Jag skriver artiklar för Metro och Metro Mode, gör samarbeten med företag, får olika uppdrag som kan innebära allt från att visa träningsprogram i en tidning eller spela in webb-TV till att göra en podcast eller hålla en föreläsning. Utöver det är jag författare hos Bonnier Fakta och kom ut med min första bok i våras. Sedan är ju min blogg grunden i allt jag gör och oerhört viktig för mitt företag. Och sedan i höstas producerar jag webbkurser om hälsa för Coursio. För att sammanfatta – jag frilansar på olika sätt helt enkelt.
 
Något som jag skulle vilja bli bättre på är…
Att faktiskt unna mig alla dessa fantastiska saker som jag fantiserar om när det är mycket att göra. Som att måla på kvällen istället för att se en serie, som att stänga in mig i badrummet och köra hemma-spa, som att sätta mig vid en sjö och bara andas. Som att börja rida igen. De två första sakerna händer ibland, den tredje alldeles för sällan och den fjärde skjuter jag ständigt upp eftersom det kräver sådan tid. Saknar ridningen och stallet så mycket.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!