instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Petra Tungården listar 18 exempel på höstens stiligaste mode

Av: Petra Tungården

Hösten har gett nytt liv åt det stiliga modet. Damma av din kostym och investera i figursydda plagg. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig till plaggen som garanterat fixar stilen.

Det dressade modet är ständigt aktuellt och vi förses alltid med nya tolkningar. Vi vågar påstå att inom den här kategorin finns det något för alla – det handlar bara om hur du väljer att tolka den dressade trenden.

Skjortan, ett traditionellt nyckelplagg för looken – ser vi gärna i en boxigare och mer oversize modell. Vill du samla extra stilpoäng – välj en skjorta med iögonfallande detaljer, som den broderade längre ärmen eller delar i volang.

Den här säsongen ser vi kostymen i en uppsjö av olika sätt att bära den på. Antingen i en överdimensionerad variant, där silhuetterna tydligt lånats från herrvärlden eller med ett mer feminint snitt där midjan står i fokus. Vi ser skarpa skärningar och traditionella material, men i en helt ny tappning.

Just nu svämmar butikerna över av kavajer och byxor i kritstrecksrandigt och rutigt som garanterat fixar den dressade stilen.

I höst inspireras vi av franska Vetements när det kommer till att styla dressade plagg. Lek med dimensioner och addera dina favoritaccessoarer i uppdaterade materialval som sammet och lack för att göra looken intressantare.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Metro Modes redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa genom via tjänsten Apprl.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår