instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Plisserade midikjolar – 19 varianter som lyfter din vardagslook

Av: Metro Mode

Varför inte möta våren i en stilren plisserad kjol? Vi guidar dig till hur du stylar detta klassiska plagg – och bjussar på våra absoluta favoriter inför den nya säsongen!

Foto: Instagram @ginemargrethe

Den plisserade kjolen må föra tankarna till 1950-talet med sin härliga vintagekänsla, men tack vare sin comeback i modekretsar under 2000-talet är och förblir den ett måste i garderoben även i modern tid. Så här stylar vi denna klassiker för 2020-talet!

Så stylar du den plisserade kjolen

Den plisserade kjolen har fått sitt namn från plisser, som betyder “vecka” på franska. Detta älskade plagg fungerar året runt så om du väljer att investera i en modell i midilängd kan du med fördel bära den långt in på hösten.

Det finns flera stylingmöjligheter med den plisserade kjolen: beroende på tillfälle kan du enkelt anpassa detta mångsidiga plagg för såväl vardag som fest! Kombinera kjolen med sneakers och en stickad tröja för en vardagligare look, eller med kavaj och klackar när det vankas festliga tillfällen.

För en mer enhetlig look klär du dig ton-i-ton, något som passar synnerligen fint med tanke på den plisserade kjolens sofistikerade framtoning. Vi är också förtjusta i att styla den med en topp och skor i en avvikande färg – prova till exempel en vit kjol tillsammans med en svart tröja och svarta skor à la Jessica Skye!

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Skye (@_jessicaskye)

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår