instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Prickigt är superhett just nu – så sätter du trenden

Av: Metro Mode

Stella McCartney, Balmain och Dolce & Gabbana är bara några av de modehus som har visat en förkärlek till prickigt denna säsong. Vi guidar dig till hur trendsättarna stylar mönstret – och delar med oss av vårens finaste plagg i prickigt!

Foto: Instagram @linneklund

Prickigt har länge varit förknippat med starka retrovibbar, men nu är det dags att tänka om. Detta trogna mönster har nämligen fått en stilren uppdatering inför våren 2024!

Foto: Instagram @juliesfi

Så bär vi prickat 2024

Prickade plagg bjuder på mängder av stylingmöjligheter denna säsong.

En tumregel är att balansera upp mönstrets propra förtecken med mer tillbakalutade eller rentav sensuella inslag: gör till exempel som Stella McCartney (nedan) och kombinera en prickig topp – gärna i korsettmodell – med ett par avslappnade jeans.

Foto: Instagram @stellamccartney

En annan idé från modeskaparna är att satsa på plagg i transparenta tyg för en vassare effekt. Du kan också komplettera ett prickigt plagg med samtida accessoarer som 3D-blommor, eller varför inte ett par silvriga skor?

Nedan hittar du våra favoritplagg i prickigt!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår