Recept på enkelt och lyxigt fröknäcke – perfekt till kräftskivan, middagen eller frukosten
Hanna Göransson är mästare på att hitta både nyttiga och smarriga recept. Nyligen tipsade hon om detta fröknäcke som är perfekt så här i kräftskivetider. Men det verkar lika gott så som Hanna äter det med cashewnötssmör, vallmo och hallon till mellanmål eller frukost.
“Det här är ju så satans enkelt och så sjukt gott. Hemmagjort fröknäcke! Går dessutom att variera i all oändlighet. Basen ser ut på följande vis:”
INGREDIENSER
2 dl valfritt mjöl, jag använde bovetemjöl denna gång
2 1/2 dl valfria frö , jag använde solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön denna gång
2 1/2 dl kokande vatten med 2 msk kokosolja i
Flingsalt
TOPPINGFÖRSLAG
Cashewnötsmör, vallmofrön och hallon
Ägg, purjolök, sallad och hampafrön
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Lägg 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter och häll det i mjöl-frö-blandningen till sist. Blanda väl.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Strö eventuellt lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen på 30-40 min. Klart!
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg”
Foton: Hanna Göransson