instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Så fixar du snyggaste festivalstilen – Petra Tungården listar 24 kap

Av: Petra Tungården

Stadsfestival eller skogsområde? Det spelar ingen roll vilken festivalbiljett du satsat på i år. Metros moderedaktör Petra Tungården guidar dig genom kläddjungeln för årets festivaler.

 

Oavsett om det är pop eller techno som är din genre så lämnas inte modet åt slumpen. På festivalen sammanstrålar alla stilar med varandra. Den fina med den här säsongen är att trenderna som råder fungerar lika bra på landet, i city och självklart då också på festivalerna. Den omtalade boholooken som många förknippar med festivaler är alltid lika aktuell vid den här tiden, men till skillnad från föregående säsonger klär vi oss gärna mer modernt det här året. Kombinera skira material med pastellfärger och var inte rädd för att ta ut svängarna.

Tänker du tillbringa dina festivaldagar på Roskilde är det ett perfekt tillfälle att släppa lös rockdivan i dig. Inspireras av franska modehuset Saint Laurent vårvisning och rocka grungestilen vi såg på catwalken. Spets, brodyr eller fransar – allt är hett på festivalen!

Återkommande attribut på festivalerna i Sverige och i övriga världen är: hatt, stövlar och iögonfallande brillor. För på festivalerna är det accessoarerna som är viktigast.

På stadsfestivalen Way Out West väljer vi gärna mer avskalade och minimalistiska plagg. Satsa på den trendiga sovrumslooken och kombinera din slipklänning i silke med ett par grövre boots för en coolare look. Addera smycken, axelremsväska och regnjacka så är du rustad för årets festivaler.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår