instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Så skapar du en basgarderob – stor guide!

Av: Metro Mode

Klädpanik på morgonen, att känna sig vilsen i sin stil och att ha en garderob full med kläder men ändå en känsla av att man inte har något att ha på sig är nog något som de allra flesta kan känna igen sig i. Med en basgarderob, eller så kallad capsule wardrobe eliminierar du de här momenten i ditt liv och bygger en bra bas som håller länge.

Foto: Instagram @itsjustinesjournal

Basgarderob 2023

Trender i all ära, men för att kunna bära upp dem på ett bra sätt och framförallt känna oss bekväma behöver de flesta av oss ha en bra bas att utgå från. Ett sätt att göra det på är att ha en så kallad capsule wardrobe. Enligt Washington Post myntades begreppet av Susie Faux, en butiksägare i London, på 70-talet, som menade att en capsule wardrobe består av ett fåtal grundläggande och tidlösa plagg, som kjolar och byxor, som kan kompletteras med säsongens trender.

Begreppet slog sedan igenom på bred front när New York-designern Donna Karan presenterade sin capsule collection som hon kallade “Seven Easy Pieces” och som var avsedda för att ta kvinnan från dag till natt, från kontoret till festen. Kollektionen innehöll enligt Vogue en body, en kjol, en välsittande kavaj, en klänning, något i skinn, en vit skjorta och en kashmirtröja. En beskrivning av en uppsättning plagg som fungerar lika bra idag som för 35 år sedan, eller hur?

Här hittar du en utförlig guide till hur du går tillväga för att bygga upp din egen basgarderob. Saknar du några plagg som du skulle behöva komplettera med för att få din capsule wardrobe att hänga samman? Då har vi valt ut några plagg här nedanför som alla passar perfekt in i de allra flesta capsule wardrobes. Tre riktlinjer som kan hjälpa dig på traven när du sätter ihop din capsule wardrobe är:

Spana in våra favoriter nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår