instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Vägen till vigseln: 14 drömklänningar som fixar bröllopet – under 4000 kronor

Av: Cassandra Brunstedt

I artikelserien ”vägen till vigseln” kan ni följa Metro Modes redaktionschef, Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! Den här veckan listar hon drömklänningar som fixar bröllopet till budgetpris – under 4000 kronor. 

Här listar vi årets stora trender när det kommer till bröllopsklänningar 2018.

Tyll

Butiker och nätet myllrar av prinsessklänningar med en stor kjol i tyll, och vi förstår verkligen varför. Trenden har tagit oss med storm och går inte att få för mycket av just nu. Att kombinera tyll och spets är helt rätt och här sätter bara fantasin gränser.

Spets

Klänningar helt i spets är populärare än någonsin och både catwalken och butiker fylls av den ena vackra spetsdrömmen efter den andra. Spetsklänningarna kommer i många modeller med allt ifrån långa till korta ärmar och även modeller med polo.

Storkjolad 

Kjolen kommer fortfarande i en del snäva modeller med de som sticker ut på catwalken i år från märken som Vera Wang, Oscar de la Renta och vår svenska bröllopsdesigner Ida Sjöstedt är pampiga kjolar som tar plats!

Volanger

Volangerna är många på klänningarna i år och vi fullkomligt älskar det. Låt dem komma i både över och underdelen av klänningen och var inte rädd för att klänningen ska vara “för mycket”. Det är nämligen omöjligt 2018.

Långa ärmar

Långa ärmar är riktigt hett 2018 och vi ser dem i olika material – men faller lite extra för varianterna i spets. Trekvartsärmen håller sig lite i skymundan just nu för den hellånga varianten. En klänning med lång ärm uppfattas både dressad, klassisk och stilsäker på en och samma gång.

Detaljer

Sidenband, broderier, rosetter och andra läckra detaljer är mer än rätt i år. Köp en modell där detaljerna redan sitter på eller pimpa en enkel modell genom att sy på. Låt fantasin flöda och insup inspiration på Pinterest och Google.

Färg 

Den klassiskt vita klänningen har fått konkurrens av modeller i färg. På din bröllopsdag finns inga som helst regler och vill du gifta dig i en färgglad modell så gör det. Butiker och nätet myllrar av eleganta modeller som gjorda för ett drömbröllop.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår