Nöje

9 kända framgångsrika personer som bevisar att du kan lyckas utan utbildning!

Det är inte alltid du behöver en utbildning i bagaget – oftast handlar det om din prestationsförmåga och att du är rätt person för jobbet! Är du inte sugen på att plugga vidare? Det kan gå hur bra som helst ändå. Här är nio personer som har lyckats nå dit de vill – utan en lång utbildning!

ryangosling-ellendegeneresFoto: & Caroline Eluyemi

Det är vanligt att ha press på sig och känna att man måste studera vidare på högskola eller universitet för att nå sitt drömjobb. Men här har vi bevis på att man faktiskt inte måste studera för att lyckas! Och visst känns det ändå lite befriande att höra det? Oavsett om du väljer att plugga vidare eller inte – gå din egen väg och fundera på hur du på bästa sätt kan nå dina drömmar. Här kan du inspireras av 9 framgångsrika personer som inte har en universitetsexamen.

Källa: InternetWorld, HarpersBazaar & Dailyworth

Daniel Ek

Daniel Ek

Svensken Daniel Ek är grundare och VD för musiktjänsten som vi alla älskar – Spotify. Daniel har gått IT-gymnasiet i Sundbyberg i Stockholm och påbörjade därefter en matematikutbildning på KTH, men hoppade av efter några månader.

Foto: Xavier Collin/IPA/Splash News

Nästa bild
Rihanna

Rihanna

Världskända artisten Rihanna hoppade av skolan redan när hon var 16 år då hon fick skivkontrakt hos Def Jam.

 

Foto: Instagram @balgalriri

Nästa bild
Ryan Gosling

Ryan Gosling

Allas älskling Ryan Gosling hoppade av Lester B. Pearson High School i Kanada när han var 17 år för att medverka i Disney’s All-New Mickey Mouse Club.

Foto: Sundholm,Magnus/action press / REX

Nästa bild
Cameron Diaz

Cameron Diaz

Skådespelaren Cameron Diaz hoppade av High school för att påbörja sin modellkarrär på heltid.

 

Foto: Zumapress / IBL

Nästa bild
Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad

Grundaren Ingvar Kamprad som gick bort 2018 står bakom möbelföretaget IKEA. Ingvar var självutbildad entreprenör och började sin karriär med att sälja tändstickor i Småland.

Foto: Ullstein / IBL

Nästa bild
Kenza Zouiten

Kenza Zouiten

Bloggaren och entreprenören Kenza gick ut Cybergymnasiet i Stockholm och har därefter arbetat som modell, varit med i stora modekampanjer och startat klädesföretaget IvyRevel (som dock ansökte om konkurs i början av januari)

Foto: Instagram @kenzas

Nästa bild
Steve Jobs

Steve Jobs

Världskända Steve Jobs, grundaren till Apple, gick ut High school i Kalifornien och påbörjade därefter en collegeutbildning på Reed’s College, men hoppade av efter första terminen.

Foto: Allstar Picture Library / Alamy

Nästa bild
Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres

Ellen Degenere’s har gått ut High school och började sedan plugga på University of New Orleans, men hoppade av redan efter en termin. Hon är idag kanske mest omtalad för sin show där hon är programledare och intervjuar olika personer.

Foto: Ron Sachs / IBL

Nästa bild
Coco Chanel

Coco Chanel

Coco Chanel var modedesigner och grundare av det populära och världskända märket Chanel.

Bilden är tagen från filmen “Coco – livet före Chanel” där Audrey Tautou spelade Coco.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!