Nöje

10 roliga saker som händer i Stockholm i sommar

Funderar du på vad du ska hitta på för att njuta av sommaren 2019 till max? Nedan listar vi våra bästa tips – som att gå på utomhusbio eller besöka Allsång på Skansen. 

Foto: Pexels, Unsplash

Stockholm är aldrig så vackert som på sommaren och det finns hur mycket som helst att göra. Allt ifrån att hoppa på en färja till en mysig skärgårdsö till att strosa runt i olika stadsdelar. Men det finns vissa datum som är extra bra att lägga på minnet om du älskar mat, kultur, musik eller en härlig aw i solen.

1. Utomhusbio

Hur magiskt att se en fransk romantisk film på en filt medan solen går ner? I sommar kommer du kunna se dem både i Rålisparken och på söder:

Rålambshovsparken: Under Stockholm filmfestival visas olika filmer under bar himmel. Vi väntar med spänning på årets tema. Den 14-18 augusti. Läs mer här.

2. Allsång på Skansen

Vad ger mer sommarkänslor än Allsång på Skansen? De öppnar den 25 juni och kör alla tisdagar i sommar, 20:00 – 21:30. Snart släpps hela artistlistan på deras hemsida. Här kan du se alla artister.

3. Smaka på Sthlm

Några av landets främsta kockar från populära restauranger samlas för en matfestival i Kungsträdgården under fem dagar. Den 5-9 juni.

4. Konsert på Gröna Lund

Njut av musik på Grönan i sommarhettan. Några artister vi vill se är Sarah Klang, 10 maj. Pale Honey, 4 juni. LOVA, 23 juli. Miriam Bryant, 27 september. Spana in hela artistlistan här.

5. Stockholm Pride 

Nordens största Pride-festival innebär en vecka av kärlek och eftertanke. Konstnärsgruppen Pussy Riot uppträder under lördagen. Den 29 juli till 3 augusti.

6. Summerburst

Är du sugen på en härlig festival i sommar så passar Summerburst perfekt. I år ser vi artister som Tiësto, Will Sparks, Gianluca Vacchi och Salvatore Ganacci. Den 30-31 augusti.

7. Stockholms kulturfestival

Vill du känna på Stockholms kulturliv får du inte missa denna festival. Här får du njuta av gatuteater och marknader. Besök den på Sergels torg, Brunkebergs torg och Norrbro. Den äger rum den 13 – 17 augusti. Läs mer om festivalen här.

8. Gå på loppis

Stockholm erbjuder mängder av olika loppisar för de som älskar att handla second-hand. De börjar redan 30 mars och hela hösten. Här kan du läsa om de olika alternativen som finns.

9. Konserter du inte får missa: 

Backstreet Boys, 2 juni.
Bon Jovi, 5 juni.
Patti Smith and her band, 19 juni.
Bob Dylan and his band, 26 juni.
Gyllene Tider, 26 juli.
PINK, 3 augusti.
Robyn, 17 augusti.

10. Några av stadens bästa uteserveringar: 

Vill du få en försmak på sommaren är det snart dags för Stockholms uteserveringar att slå upp dörrarna.

Josefinas uteservering
Gården uteservering
Strandvägen 1
Hallwylska
Trädgården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!