Nöje

10 romantiska julfilmer att njuta av i jul

Att julen är en av våra mest romantiska högtider är sedan gammalt, så det är inte konstigt att det finns mängder av romantiska julfilmer där ute. Här listar vi de bästa julfilmerna som innehåller en stor dos romantik!

Foto: The Holiday

Är du på jakt efter en romantisk julfilm att se i helgen? Vi har samlat de bästa romantiska julfilmerna från 90-talet till 2020-talet. Spana in våra toppval här nedan!

Medan du sov (1995)

I denna romantiska komedi spelar Sandra Bullock en ensam tunnelbanespärrvakt i Chicago som i hemlighet dagdrömmer om en man som varje morgon pendlar från hennes station – men när mannen råkar ut för en olycka förändras allt.

Du har mail (1998)

Tom Hanks och Meg Ryan regerade romcom-filmerna på 90-talet och den här pärlan har blivit en riktig klassiker. Handlingen kretsar kring bokaffärsmagnaten Joe Fox och den oberoende bokhandelsägaren Kathleen Kelly som blir förälskade på nätet – båda lyckligt omedvetna om att han försöker sätta henne i konkurs.

Bridget Jones dagbok (2001)

När Bridget Jones, mästerligt spelad av Renée Zellweger, möter advokaten Mark Darcy på sina föräldrars julfest är det knappast kärlek vid första ögonkastet. Under det år då hon för dagbok i ett försök att få ordning på sitt turbulenta liv lär hon sig dock att det första intrycket inte alltid stämmer.

Om ödet får bestämma (2001)

Denna film där John Cusack och Kate Beckinsale spelar huvudrollerna handlar om två främlingar som möts av en slump i ett juligt New York. Kommer ödet att sammanföra dem till slut?

Om en pojke (2002)

Denna film bygger på Nick Hornbys hyllade roman och handlar om en bortskämd man som lever på royalties från sin fars julhit och inte bryr sig om andra människor – tills han träffar en mindre privilegierad pojke och äntligen börjar växa upp.

Love Actually (2003)

Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson… det råder ingen brist på stjärnor i denna film där vi följer åtta väldigt olika kärlekspar under en hektisk månad innan jul.

The Holiday (2006)

Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black spelar huvudrollerna i denna film där en amerikanska och en brittisk kvinna byter hem med varandra – och finner kärleken.

Last Christmas (2019)

Kate (charmigt spelad av Emilia Clarke) är en ung kvinna som ständigt gör fel val i livet. Hennes dröm är att bli en sångerska, men istället jobbar hon i en julbutik i centrala London. En dag träffar hon Tom (spelad av Henry Golding) och hennes liv börjar sakta förändras till det bättre.

Let it Snow (2019)

När en snöstorm drabbar en liten amerikansk stad på julafton sammanförs en grupp tonåringar vars liv ställs på ända tack vare en popstjärna på vift, en mystisk kvinna insvept i aluminiumfolie, och en stor fest.

Happiest Season (2020)

Abby (spelad av Kristen Stewart) och hennes flickvän, Harper (Mackenzie Davis), har varit tillsammans i ett år och deras förhållande börjar bli seriöst. Nu ska de fira jul tillsammans och Abby ska träffa Harpers familj för första gången. Ett stort steg för vilket förhållande som helst – om det inte vore för det faktum att Harper inte har kommit ut för sina föräldrar.

Foto: The Holiday

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!