Nöje

10 starka tecken på att du hittat rätt partner i livet

Du kanske inte tror på begreppet själsfrände eller kärlek vid första ögonkastet, men det finns vissa saker som avgör grunden för en bra och varaktig relation. Enkla men viktiga saker som gör så att ni kan klara er igenom tuffa perioder och alltid hitta tillbaka till varandra. Kolla in listan på tio tecken som tyder på att du och din partner hör ihop! 

Foto: @jelena.marija 

1. Du är kär

Har man varit kär så vet man hur det känns, punkt! Grunden till en hälsosam relation är kärlek och alla förtjänar att vara kär i sin partner. När förälskelsen lägger sig så måste det finnas en djupare kärlek.

2. Du kan inte se dig själv med någon annan

Att du inte kan tänka dig vara med någon annan är ett mycket tydligt tecken på att du är med precis rätt person för dig. Har du ofta tankar på andra eller känner att det vore intressant att träffa andra så är det inte rätt…

3. Ni skrattar ihop

Humor är grundläggande i en relation! När du inte är nykär längre och vardagen fortsätter med framgångar och motgångar är det extremt viktigt att kunna skratta tillsammans och finna lycka i de små sakerna. Lycka i en relation bygger på flera variabler, men hjärnan relaterar ofta lycka med just skratt.

4. Du är bekväm med att vara sårbar

Att kunna släppa taget och visa sig sårbar är väldigt befriande och viktigt för relationen. Att kunna gråta och berätta om jobbiga saker som påverkar dig är en viktig del av att kommunikationen.

5. Tystnaden är avslappnad

Ibland är tystnaden avslappnande och att kunna vila tankarna är viktigt. Att pressa fram konversationer baserat på småprat töjer på relationen och är det något som händer är ni antingen inte bekväma med varandra, eller så är någon av er inte bekväm med er själva.

6. Ni kan prata om allt

Allt är inte en dans på rosor! Faktum är att dela livet med någon är svårt och krävande och långt ifrån enkelt. Att kunna säga hur man känner och dela med sig om saker som inte är bra eller som tynger än resulterar i en hälsosam relation.

7. Du blir inte hotad av den andra personens behov av egentid

Egentid är en grundläggande pelare i varje relation. Vare sig det rör sig om tennis två gånger i veckan eller en tjejkväll på stan så respekterar ni varandras behov av att vara självständiga och stå på egna ben.

8. Att vara i din partners armar lindrar stress, oro och ångest

Tiden försvinner, inget annat är viktigt och du mår bra av kontakten. För det finns inget bättre än att känna varandras närhet, att ligga tillsammans i soffan och bara vara…

9. Ni accepterar varandras olikheter 

Vi är människor och vi håller inte alltid med varandra eller tycker exakt likadant. Det kommer inte heller du och din partner att göra. Här är det viktigt att ni kan hålla på era åsikter och acceptera varandras olikheter.

10. Du vill inget annat än att göra din partner glad

Det finns ingen prestige i att vinna en diskussion eller få din vilja igenom. Har du träffat rätt så är det viktigaste att göra din partner glad. Vare sig det handlar om vad kvällens middag ska bestå av eller var er nästa semester-resa ska gå!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!