Nöje

11 mål som varje kvinna borde sätta upp för sig själv 2022

Det nya året är snart här vilket ger oss ett gyllene tillfälle att fundera kring hur vi vill utvecklas framåt. Det finns särskilt 11 mål som vi på Metro Mode tycker att varje kvinna borde sätta upp för sig själv – varför inte starta redan idag?

Foto: Pexels

Brukar du sätta upp mål för dig själv eller är det något du tänkt dig att göra men ännu inte gjort? Perfekt, då kan du göra det nu. Vi har samlat 11 mål att sätta upp för dig själv, som kommer göra dig mer harmonisk och som gör dig till den bästa versionen av dig själv 2022!

1. Bli mer disciplinerad

Om du vill uppnå något, vad som helst egentligen, så är det viktigt att ha disciplin. Ge dig själv strikta deadlines och se till att följa dem. För att få det att hålla måste du planera långt i förväg så att du får en överblick över vad du behöver förändra för att uppnå dina mål. Skriv in alla dina deadlines och viktiga datum i en kalender och var noga med att följa dem varje dag!

2. Res mer 

Visst är det enkelt att tänka att det vore härligt att resa mer, men så är det lätt att det inte blir någonting av det. 2022 ska bli året då du faktiskt reser till nya platser och skapar nya minnen. Du behöver inte åka långt alls, varför inte bara ta dig till en plats du aldrig varit på med buss eller tåg? När vi reser till nya platser och träffar nya människor får vi nya perspektiv och lär oss alltid något nytt. Varför inte planera in en resa redan nästa helg?

3. Lär dig ett nytt språk

Lär dig ett nytt språk, börja idag! Det finns flera olika appar som du enkelt kan lyssna på när du pendlar till jobbet eller tränar och lär dig lite varje dag. Välj ett språk som kan hjälpa dig framåt mot dina drömmar, eller varför inte välja det vackraste språket du vet? Acceptera att du inte kommer vara bra direkt, men vem vet hur mycket du kan om 365 dagar?

4. Vänd dina svagheter till styrka

Kanske har du börjat lära dig en del om dina svagheter, vilket är bra, för nu är det dags att börja vända dem till styrka. Fundera på hur du kan använda dina svagheter för att bli en bättre version av dig själv, gör saker smartare och ta dig framåt. Varför inte göra en lista med de saker som tidigare har gjort dig lycklig, skriv ner dem så att du kan se dem och fundera på hur du kan fortsätta göra saker som får dig att må bra.

5. Ha ett sparmål

Det är dags att börja spara till något stort! Är det en semester, en väska eller ett lånelöfte? Oavsett så är det dags att börja nu. Lova dig själv att spara varje månad, det behöver inte vara mycket, men så länge du följer ditt löfte så kommer det kännas skönt att se pengarna växa, både litet som stort.

6. Följ dina drömmar

Oavsett vad dina drömmar är, så är NU det perfekta tillfället att börja följa dem. Handlar det om att starta ett företag, lära dig något nytt eller söka ett nytt jobb så är det bara att börja. Du är den enda personen som kan få det att bli verklighet. Skriv ner dem på ett papper så blir det mer tydligt hur du behöver börja för att lyckas.

7. Ta hand om dig själv inifrån

Kanske är du redan där, men varför inte börja fokusera mer på din hälsa och ditt välmående? Ge dig själv den kärlek du förtjänar och ta hand om dig själv på bästa möjliga sätt genom att träna och äta saker som du mår bra av. Du kommer garanterat tacka dig själv efteråt.

8. Läs mer

Se till att du alltid utvecklas och något som ständigt kommer hjälpa dig med det är att läsa. Läs brett, inte bara en genre utan testa flera olika. Vem vet kanske hittar du en ny genre som du älskar? Biografier, romaner, essäer och poesi, det finns hur mycket som helst att lära!

9. Gå offline

Det är väldigt viktigt att gå offline helt emellanåt. Stäng till och med av din WI-FI om det behövs – kanske måste du helt enkelt tvinga dig själv att göra det. Bestäm en kväll i veckan då du ägnar dig åt något helt annat än serier och mobilen. När du stänger av allt brus och intryck du får så kommer du känna dig mer lycklig och harmonisk i längden. Varför inte laga mat med en vän en hel kväll, måla en tavla, börja skriva på en bok eller läsa vacker poesi?

10. Skapa kedjereaktioner

Skapa en kedja för dig själv för att se till att du faktiskt uppnår allt du vill. Det finns en populär metod som menar att om du gör en liten sak varje dag i 30 dagar så kommer du bli förvånad över din utveckling! Nu är det dags att faktiskt göra det. Träna varje dag i 30 minuter eller skriv på din bok i 30 minuter. Kedjan kommer hjälpa dig framåt!

11. Bli mer självsäker

Lär dig att bli mer självsäker och tro på dig själv. Fundera på vad du faktiskt tycker och tror på och stå sedan för det. Det tar lite tid där du måste våga lyssna på din inre röst och reflektera över dig själv. Våga göra något som skrämmer dig – det kommer hjälpa dig att bygga upp ditt självförtroende när du märker att du klarar av läskiga saker helt utmärkt.

Källa: Career Girl Daily

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!