Nöje

11 nyårslöften du garanterat kommer att hålla

Är du en sån som, precis som vi, alltid har tusen nyårslöften och oftast brukar bryta dem efter en vecka? Samma sak upprepar sig år efter år. Fram tills nu. Vi ger dig elva nyårslöften du kommer klara av att hålla (ja, i alla fall i mer än en vecka).

Foto: Universal

Problemet med många av våra nyårslöften är att de inte är konkreta, som till exempel de här minst sagt välbekanta löftena: “Ta tag i din karriär”, “ta nyttigt” och “komma i form”. Löftena handlar ofta också om att göra stora förändringar i våra liv vilket gör att de känns jobbiga att ta tag i och lätta att bryta. Satsa därför på löften du faktiskt kan hålla innan du ger dig på dem som ska förändra ditt liv. Vi listar 11 löften som kommer få dig att må lite bättre.

1. Bjud över dina vänner på middag

Spendera tid med dina nära och kära och bjud över dem på en mysig middag när läget tillåter det igen. Laga någonting gott och bara prata med dina vänner. Det finns ingenting som ger sån energi som att umgås med vänner.

2. Ta upp kontakten med en vän du glidit ifrån

Detta kan kännas jobbigt, men du behöver inte ringa personen ifråga. Skriv ett meddelande på Facebook eller skicka ett sms, du kommer må så bra när du har gjort det.

3. Läs en bok 

Du behöver inte börja läsa varje dag och plöja igenom mängder av böcker. Det räcker med att du tar dig igenom en bok i år. Vem vet, du kanske läser ut den mycket snabbare och får mersmak? En bok är bättre än ingen bok!

4. Planera en resa 

Året kommer kännas så mycket peppigare om du planerar en härlig resa. Det behöver inte vara en lyxig resa till Maldiverna utan det kan räcka med en weekend i en annan stad, bara det är ett miljöombyte. Gör planeringen nu så är det bara att dra iväg sedan när det går att resa igen!

5. Släng trasiga och urtvättade underkläder 

Nytt år, nya underkläder som ingen brukar säga – men det är ett perfekt tillfälle. Ta tag i underklädeslådan och släng ut de trasiga, noppriga och slappa trosorna. Passa även på att slänga ut den där behån som skaver men är sjukt fin. Bort, bort, bort. Unna dig sedan nya fina underkläder. En liten sak som kommer få dig att känna dig lite gladare.

nyar

6. Drick ett glas vatten varje dag 

Perfekt för att få i dig tillräckligt med vätska. Du dricker säkert redan ett glas om dagen utan att veta om det. Så bra.

7. Le åt alla du möter 

Ett leende smittar och får dig att bli bättre humör. Så genom att le åt människor du möter så får du dem att bli på bättre humör. Är det någonting vi behöver i den här världen så är det glada människor. Så ut och le med dig (här är 7 anledningar till att le varje dag)!

8. Gör någonting snällt varje dag 

Ha som mål att försöka göra någonting snällt mot en annan människa varje dag. Det kan handla om att hämta något åt en kollega, ta disken eller hjälpa någon. Det spelar ingen roll hur stort och litet det är, allt räknas.

9. Ring dina vänner 

Du pratar säkert ofta med dina vänner, men det är förmodligen endast via sms eller i en chatt. Ta dig tid och slå dina vänner en signal. Det är faktiskt betydligt mer givande att prata med dem i telefon än på sms.

10. Ha en myskväll i veckan

Unna dig själv en kväll i veckan där du inte gör någonting. Ligg i soffan, titta på en film och ät någonting gott. Vi lever i ett stressat samhälle och vi måste lära oss att slappna av och framförallt inte få dåligt samvete över det.

11. Titta på Breakfast at Tiffany’s 

Har du inte sett den här filmen så måste du göra det. Vi säger bara det!

Foto: Universal

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!