Nöje

17 saker ALLA måste lära sig och veta om dejting

Är du singel och känner dig redo för att kasta dig ut i dejtingdjungeln med allt vad det innebär? För att göra dig extra förberedd har vi nedan satt ihop en stor listan med 17 saker som är bra att veta och ha med sig inför kommande äventyr.

Foto: @tineandreaa / @gaalaparis

1. Dejting är kul

Oavsett om du nyligen har kommit ur ett förhållande, eller har varit singel en längre tid, så är det alltid kul att dejta och träffa nya personer. Skulle det bli en katastrof så har du alltid lärt dig något, och har en kul historia att berätta för dina vänner. Så det är bara att köra!

2. Se till att ses ganska snabbt

Det är bättre att ses ganska snabbt efter att ni har börjat skriva med varandra, om du tycker hen verkar intressant, än att vänta flera veckor för att sedan ses och så blir du besviken. Då har du ju bara slösat din tid.

3. Gillar du någon, visa det

Många pratar om att man ska vara svårfångad och att det är det bästa sättet för att fånga någons intresse. Men glöm inte bort att det är minst lika viktigt att visa den andra personen att du gillar hen. På det viset kommer ni snabbare närmre varandra.

4. Våga vara kräsen

Glöm aldrig bort att du är den viktigaste personen i ditt liv och att du bara förtjänar det bästa. En snäll person som bryr sig om dig och behandlar dig med respekt. En grundregel som du alltid ska ta med dig.

5. Gör något kul och annorlunda tillsammans

Hoppa över den klassiska promenaden eller fikan på stan. Våga istället göra något där man lättare lär känna varandra, som att spela Paddel, gå på en målarkurs eller hyr kajak.

6. Hör hen inte av sig – så är hen inte intresserad

Och då menar vi såklart inte att den andra personen alltid ska ta första steget. Men har du skickat iväg ett meddelande/ringt utan att få ett svar, så är det bäst att se på det för vad det är istället för att hitta på anledningar till varför hen inte svarar. Då väntar den rätte på dig där ute!

7. Du behöver inte bli blixtförälskad

Vi alla har hört historier om hur två blickar möts och att de sedan lever resten av livet tillsammans. Även om det är fint så är det inte riktigt så det går till i det verkliga livet. Dejting tar lång tid och våga ge personen en ärlig chans, gå på 2-3 dejter och se vad som händer innan du dömer ut någon.

8. Våga bjuda på dig själv

Dejting går ju trots allt ut på att lära känna nya personer så det är lika bra att visa vem du är direkt och att våga bjuda på dig själv. Förstår ni inte varandras humor är det förmodligen ändå inte rätt.

9. Leta inte efter ditt livs kärlek

Om du har som mål innan varje dejt att hitta ditt livs kärlek kommer du att kliva in med väldigt höga förväntningar, som förmodligen inte går att nå upp till direkt. Byt istället inställning och tänk att dejten går ut på att ha kul och lära sig nya saker. Kärlek växer och låt det ta tid.

10. Välj efter personlighet, inte utseende

Se till att inte gå för mycket på utseende, att bli kär handlar om att hitta någon att ha roligt med, som delar samma humor och värderingar som du gör.

11. Ställ frågor och var intresserad

Det bästa du kan göra under en dejt är att ställa mycket frågor och visa intresse. På det sättet lär du känna personen mer och blir samtidigt mer intressant för den du dejtar om du engagerar dig i hens liv.

12. Klä inte upp dig för mycket

Klä dig inte allt för uppklätt, kom precis som du är och visa din dejt hur du brukar klä dig.

13. Ljug inte om småsaker

Även om det kan kännas lockande att ljuga lite om din position på jobbet, din uppväxt eller vilka resor du gjort, så är det aldrig en bra idé att ljuda. Skulle ni fortsätta att ses kommer det ändå komma fram, vilket kan göra hela situationen väldigt konstig.

14. Spela aldrig spel

Är du trött på personer som spelar svårfångade? Se till att inte heller vara den personen, utan våga istället visa att du tycker att personen verkar härlig, även om det kan kännas lite läskigt. Är personen rätt så kommer personen visa samma sak tillbaka. Vill du skriva, så gör det!

15. Om det inte känns rätt, så är det inte det

Våga ge personer två eller tre dejter, men känner du efter det att det fortfarande inte känns rätt så är det förmodligen inte det heller. Gå vidare och hitta någon som får dig att må bra och som du längtar efter att träffa igen.

16. Säger din dejt att den inte söker något seriöst – menar hen också det

Lägg inte mer tid på en person som inte söker något seriöst, om du söker det. Det är bra att den andra är ärlig, men var då ärlig mot dig själv och våga känna att du faktiskt söker något seriöst. Det finns massor av andra härliga personer där ute att dejta.

17. Skynda inte med sex

Den här punkten handlar egentligen om att lyssna på vad du själv vill. Är det så att du känner för att ha sex efter första dejten, ja vad härligt, kör! Men känns det inte rätt efter tre dejter, vänta då tills du känner dig helt redo, låt inte någon annan pusha dig.

Lycka till med dejtingen – det kommer gå galant!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!