Nöje

3 roliga dejtingtips för sensommaren

Än finns det lite kvar av sommaren, och därmed chans till sommarflört! Vi listar Tinders tips på roliga dejter att testa innan säsongen är över.

Foto: Unsplash

Augusti är här och med den sommarens sista veckor. För den som vill avsluta dejting-sommaren 2023 på topp har Tinder tagit fram tre tips på dejter som är både enkla, prisvärda och mer originella än en klassisk middagsdejt.

Elin Sivard, Nordisk kommunikationschef för Tinder, berättar att det sistnämnda är helt i linje med hur yngre målgrupper föredrar att lära känna potentiella partners:

“För Generation Z är autenticitet det viktigaste när de dejtar. Fokus ligger inte längre på den traditionella middagsdejten. Det som är viktigt är att vara sann mot sig själv oavsett val av plats eller aktivitet. Vare sig det rör sig om en picknick eller att gå på ett museum tillsammans så finns det många sätt att lära känna varandra utan att det behöver kosta skjortan.”

Här är tre tips på enkla och prisvärda dejter att prova denna månad!

Picknick i parken

Det finns en uppsjö av fina parker i Sverige och vi kan garantera att du hittar en trevlig park, oavsett var du bor. Enligt Tinders rapport The Future of Dating 2023* uppger 42 procent av unga singlar i 18-25 års-åldern att de föredrar att njuta av en picknick tillsammans med sin dejt.

Packa med en lunch, en stor filt och njut av en härlig dag tillsammans. Ta reda på vad din match gillar i förväg – finns det några speciella drycker eller snacks som hen uppskattar? Det kan vara en icebreaker som gör det lättare för er att börja prata och lära känna varandra redan innan ni ses.

Gå på museum

Att gå till ett museum kan vara en fantastisk möjlighet att lära känna varandra samtidigt som själva utställningen ger mycket att prata om. Museum är dessutom riktigt vädersäkert och funkar oavsett om det regnar eller om ni vill fly in i svalkan en varmare dag. Att besöka museer är bland de tio mest populära
aktiviteterna för singlar i Sverige**. Många museer i Sverige är fortfarande gratis eller har vissa dagar med gratis inträde som man kan sikta in sig på.

Utomhusdejta på språng

När vi närmar oss det allra sista av sommaren är det ett perfekt tillfälle att ta vara på ljuset och det sista av sommarvärmen ute. Varför inte ta en promenad eller cykeltur tillsammans? Att gå på promenad är bland de tio mest populära intressena bland svenska Tinderanvändare*. Rapporten The Future of Dating 2023 från Tinder visar dessutom att unga dejtare idag är mer flexibla med vad de anser vara en dejt, där 51 procent av Generation Z är öppna för nya sätt att anpassa dejtandet runt sina dagliga scheman – så kallad “errand dating” – och att ta en dejt på språng är inget de är främmande för.

*Tinders Future of Dating rapport, 2023
** Tinders Year in Swipe, 2022

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!