instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

3 saker som visar att Peder Fredricson förtjänade Jerringpriset (mer än någon annan)

Av: Cassandra Brunstedt

Peder Fredricson kammar hem det storslagna Jerringpriset och ett helt land “hamnar i chock”. Duellen mellan Peder, Sarah Sjöström och Henrik Stenson var visserligen stenhård då de alla förtjänade priset efter det gångna årets fantastiska prestationer men folket sa sitt, Peder förtjänade det mest!

Och folket, närmare bestämt 790 263 personer, tyckte alltså till och röstade fram Peder (som fick över 273 000 av rösterna) som vinnare efter hans OS-silver i Rio de Janeiro tillsammans med hästen All In.

 

Efter vinsten haglade det in kommentarer på sociala medier och krönikor i våra kvällstidningar om att priset till hästvärldens hjälte känns som “ett dåligt skämt” och att hästmänniskor är en sekt och att priset är en skandal. I bildspelet listar vi tre starka anledningar till att Peder Fredricson (och de över 500 000 personerna som utövar ridsport i Sverige) förtjänade årets Jerringpris mer än någon annan.

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår