Nöje

40 saker alla kvinnor måste göra under sin livstid

Vad vore livet utan nya upplevelser? Här är 40 saker alla kvinnor borde prova på under sin livstid – vilka har du kvar att bocka av?

Foto: Instagram @beautiful_italy_ @stevaleri/@vikyandthekid

Känns det som att livet går på tomgång? Här är några av de saker som varje kvinna borde uppleva minst en gång i livet. Carpe Diem!

1. Simma naken i havet och alla delar av kroppen flyta fritt. Det är så frigörande!

2. Om du har långt hår, klipp dig kort. Det är bara hår – det växer ut igen.

3. Förlåt någon. Kom ihåg, förlåtelsen är för din egen skull, inte för den andra personen. Även om hen betett sig (och fortsätter att bete sig) som skit efter att du släppt din stolthet och förlåter, så kommer du må så bra av att inte behöva ödsla energi på att vara sur.

4. Res ensam. Gå upp tidigt och upplev saker som får dig att tappa andan. Eller sov länge och bry dig inte dugg om att du slösar bort dagen. Du bestämmer.

5. Ät efterrätt som frukost. Glass är fantastiskt gott efter att ha svettats en hel natt under det varma täcket.

6. Boka en massage efter en riktigt stressig dag. När du väl ligger där, stirra ner i golvet och tänk på absolut ingenting.

7. Hugg in på en stor bit tårta bara för att du känner för det och för att du är sugen på den.

8. Gå ut och ät själv. Beställ ett glas vin och läs en bok. Skriv lite i dagboken som du länge tänkt uppdatera. Var tacksam över att du inte är på den där obekväma första dejten som paret vid bordet bredvid.

9. Genomför en fysisk utmaning. Spring ett maraton eller 5 kilometer eller ett triathlon. Eller lär dig att göra en armhävning. Du vet vad du triggas av!

10. Gå på en kickboxning. Vad som än händer i ditt liv så kan du med största sannolikhet se någon framför dig som du vill slå eller rent ut sagt sparka skiten ur.

11. Säga upp dig från jobbet du vantrivs med. Livet är för kort för att spenderas på ett ställe du mår dåligt av, där du bara räknar ner timmarna tills du får komma hem igen och dra täcket över huvudet.

12. Bo själv. Gå runt naken i köket. Stöka till i vardagsrummet. Sprid ut dig i alla garderober. Kom hem klockan 5 på morgonen och stek hamburgare till nattmat (eller frukost …). Gå och lägg dig klockan åtta en tisdagskväll utan att bli störd.

13. Åk på en eller flera spontana resor med dina vänner. En roadtrip till västkusten. En weekend i Palma. Eller så bara rymmer ni från jobbet och möts upp över ett glas vin.

14. Träna inte på en vecka. Vem bryr sig!

15. Unna dig något du verkligen, verkligen vill ha. Någon gång ibland, det är mer än okej!

16. Baka en hel tårta utan någon speciell anledning – och attackera den med gaffel tillsammans med din bästis eller partner.

17. Skaffa ett husdjur. Husdjur älskar dig villkorslöst. Och de säger aldrig fel saker när du är upprörd.

18. Gå på en Beyoncé-konsert. Insup hennes talang och feministiska budskap. Njut av känslan när hardcore-fansen sluter ögonen och lyfter armarna i luften till tonerna av “Resentment”, som om det vore en religiös uppenbarelse.

19. Rym från något som driver dig till vansinne. Ibland behöver du bara en hel helg av maratonsömn och tv-serietittande hemma hos föräldrarna.

20. Framkalla ett gäng foton som betyder extra mycket för dig, och rama in dem. Du kommer vilja ha dem på väggen i alla lägenheter du någonsin bor i – och du blir glad varje gång du ser dem.

21. Lär dig att gilla några saker du aldrig trodde du skulle kunna uppskatta. Det kan appliceras på allt från mögelost till en chef.

22. Hitta en fras eller ett citat och gör det till ditt personliga mantra. “Vad skulle du göra om du inte var rädd?”, är ett bra exempel.

23. Gör något som skrämmer dig väldigt mycket åtminstone en gång om året. Det kan vara att hoppa fallskärm eller be din chef om löneförhöjning. Eller att säga upp dig. Eller att ta tre månader till att resa runt i världen. Du kommer inte ångra dig!

24. Sluta träffa vänner som sprider dålig energi. Och sluta fundera över om du tog rätt beslut eller inte.

25. Håll ett tal. Det kan vara för din bästa vän på hennes bröllop eller helt spontant för din mamma när hon fyller jämt. Du kommer känna dig så nöjd efteråt.

26. Spendera mer pengar än du borde på en semester. Du kan festa loss med 200-kronorsdrinkar vid poolen under januariresan och ändå spara till nya vitvaror.

27. Testa ny mat. Speciellt saker du trodde du avskydde. (Mycket smakar ändå som kyckling.)

28. Ägna en hel dag åt att bara äta skräp. Du kommer ändå aldrig ha grönkåls-cravings, erkänn bara.

29. Karaoke! Gör det när du är full, gör det när du är nykter, gör det åtminstone en gång innan du bestämmer dig för om du gillar det eller inte.

30. Bli stammis – på en restaurang, i en bar, en bokaffär. Det är en av de saker vi alla är avundsjuka på i tv-serier. Gör det till en del av ditt eget liv och njut av att känna som om du är en i Vänner.

31. Träffa en terapeut – även om det bara är en gång. Det är fantastiskt att ha någon som lyssnar på det du har att säga. Även om du inte har några stora problem så är det så nyttigt att få fördomsfri feedback på dina tankar och känslor.

32. Testa en ny hobby. Det kan vara ridning, tennis eller pussel. Om du får frågan på en jobbintervju vad du gillar att göra på fritiden så har du ett snabbt svar.

33. Vältra dig i din hjärtesorg. Tillåt dig att göra alla de där klassiska sakerna som att äta glass till romantiska filmer, eller att dansa som om det inte fanns någon morgondag på någon trashig klubb med dina vänner.

34. Sök massor av drömjobb som du kanske inte har kvalifikationerna för. Man vet aldrig vad som händer.

35. Gå rakryggad till en konsert som alla kommer reta dig för. Dansa som en galning när du är där.

36. Dejta någon som är totalt “fel” för dig. För de flesta du dejtar kommer ändå inte att vara rätt för dig så du kan lika gärna skaffa dig några roliga historier och unika upplevelser.

37. Skriv ett kärleksbrev till din partner där du berättar hur mycket hen betyder för dig. Ett riktigt brev! Använd penna och papper och öppna ditt hjärta. Något för din partner att visa för barnbarnen!

38. Lär dig att laga en hel maträtt från grunden. (Även om du aldrig tidigare sträckt dig längre än till att koka pasta).

39. Ta en risk på jobbet. Tänk på de mest framgångsrika personerna du beundrar. De tar alla risker regelbundet – som gör att de verkar galna tills alla förstår att galenskapen är genialisk!

40. Åk någonstans utan mobiltäckning i åtminstone en vecka. Upplev lugnet som infinner sig när du inte behöver svara på mejl, sms och göra statusuppdateringar tre gånger i timmen.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: Instagram @beautiful_italy_ @stevaleri/@vikyandthekid

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!