5 goda snacks till Eurovision
Nu är det äntligen dags för den stora finalen i Eurovision och hur firar man Eurovision ordentligt? Jo man slår till med en stor fest vilket såklart innebär massa goda snacks. Här är 5 supergoda recept att bjuda på!
Du hittar recepten nedan.
Veganska Cheesecakebitar
Ingredienser
2 dl valnötter
2 dl urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 msk kanel, malen
1 tsk kardemumma malen
1 krm havssalt
Fyllning
1 paket Fazer Yosa havrebit
2 dl cashewnötter
2 msk kokosolja
En skvätt osötad mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver
2 msk agave
Topping
1 pkt Fazer mörk choklad 75% (100g)
Gör så här:
Välj ut en passande form. Jag använde mig av en muffinsform, har du ingen sådan går det bra att göra detta på en mindre ugnsform eller plåt.
1. Börja med att göra botten: Mixa valnötter, dadlar och kokosolja. Tillsätt sedan kryddorna och salt.
2. Tryck ut blandningen i formarna eller på plåten. Ställ i frysen 2-3 timmar. Tillaga fyllningen en stund innan botten är klar.
3. Mixa Yosa havrebit, cashewnötter och kokosolja till en slät smet.
4. Tillsätt osötad mandelmjölk tills smeten blir ordentligt slät men tänk på att inte använda för mycket vätska.
5. Mixa sedan i agave och vaniljpulver i smeten.
6. Fyll formarna eller häll smeten jämn på plåten.
7. Ställ sedan i frysen 1-2 timmar till innan du serverar kakan. Gör du den på en plåt så skär upp till små fyrkanter annars har du dina färdiga små cheesecake-kakor.
8. Smält choklad och hacka valnötter och bred sedan på kakorna. När kakorna är kalla kommer den varma chokladen stelna.
Fotograf: Fazer
Fruktig fryst yoghurt
Du behöver
800 ml – 1L yoghurt
1 msk hallon
1 msk mango, bitar
1 msk blåbär
1 msk kiwi, bitar
Gör så här
Placera muffinformar i en muffinplåt.
Häll 2 matskedar yoghurt i varje form.
Strö 1 matsked färsk frukt på varje muffinform med yoghurt.
Ställ in muffinsformen i frysen ca 2 timmar eller tills den är fast. Ta ur dem ur muffinformen när de ska serveras. Njut!
Recept: Tablespoon
KÖPSalta popcorn med vit choklad
Du behöver
1,5 dl popcornkärnor, poppade
3,5 dl socker
0,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 msk sirap
2 matskedar havssalt
1/2 tsk vanilj
3 droppar rosa hushållsfärg
1 dl kopp vita chokladknappar
Gör så här
Placera de poppade popcornen i en stor mixerskål och ställ åt sidan.
Blanda socker, mjölk, grädde, sirape och havssalt i en liten kastrull.
Koka på medelvärme, rör om tills sockret har löst sig.
Fortsätt att värma sockerblandningen och rör om då och då.
Mät temperaturen – när den når 120 grader tar du av blandningen från värmen och blandar in vaniljsockret och hushållsfärgen.
Häll blandningen samt vita chokladchips över popcornen och blanda försiktigt tills popcornen är jämnt täckta.
Bred ut popcorn på bakplåtspapper och låt torka i minst 30 minuter.
Recept: Beth Michelle
KÖP
Regnbågs Ricie Krispies
Du behöver
400g förpackning marshmallows
100 g smör
7 dl Rice Krispies
Hushållsfärg i olika färger
Gör så här
Klä en 20 cm fyrkantig kakform med bakplåtspapper.
Häll i en matsked smör och ca 60g marshmallows i en medelstor kastrull och lägg på låg värme under omrörning tills allt smälter.
Tillsätt en av hushållsfärgerna och 2 dl Rice Krispies.
Ta av värmen och rör om tills färgen täcker alla Rice Krispies.
Använd en smörad spatel och tryck ut blandningen jämnt i botten på kakformen, försök att göra den så jämn och så kompakt som möjligt.
Upprepa med samma mängd för varje annan färg; blå, grön, gul, orange och röd, tryck varje nytt lager hårt över toppen av det föregående i kakformen.
Ställ åt sidan för att svalna. Lyft sedan hela kakan ur formen och skär i 25 kvadratiska bitar.
Äts bäst samma dag men kan förvaras i en lufttät burk klädd med bakplåtspapper i kylen. Kan även frysas i upp till 6 veckor.
Recept: Raspberricupcakes
KÖPBrownieklubbor med dumlegömma
Ingredienser
Cirka 20 stycken:
250 g smör
250 g Fazer premium mörk bakchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl Fazer kakao
2 msk Fazer vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk Fazer bakpulver
20 dumlekolor
250 g Fazer mörk block att doppa i
Flingsalt att dekorera med
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 25×30 cm med bakplåtspapper.
Grovhacka Fazer premium mörk bakchoklad och smält ihop med smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
I en bunke vispar du ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll ner smörchokladen och vänd ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du formar brownien till bollar.
Smula ner brownien i en bunke och dela smulet i 20 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en dumlekola i mitten, vik över kanterna och rulla till en jämn boll. Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
Grovhacka Fazer mörk block och smält i microvågsugnen, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång du värmer tills den smält helt och hållet. Låt svalna.
Doppa ena änden av det du vill använda som klubbpinne i chokladen och tryck sedan ner den i browniebollen. Låt chokladen stelna innan du doppar hela browniebollen i choklad. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen på bollen stelnar.
Recept: Camilla Hamid
Fotograf: Fazer