Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

5 nyårslöften som vi (och du) aldrig någonsin mer borde ha!  

Visst, vi har också varit där (SÅ många gånger)! Trott att ett nytt år i praktiken kan innebära en ny kropp, harmoniskt sinne och topphumör – varje dag. Löften fyllda med ouppnåeliga krav på oss själva om att bli bättre, snyggare och smartare versioner av oss själva. Något som inte alls fått oss att må bättre – utan snarare tvärtom! 

Foto: Unsplash

Det är slut med det nu! Här är fem nyårslöften vi (och du) aldrig någonsin mer borde ha.

1. Gå ner X antal kilon

Varför haka upp sig på vågen och ett antal kilon hit och dit, istället på att fokusera på att må så bra som möjligt nästa år? Att äta näringsrik mat som ger bränsle åt kroppen och tanka på med energi genom träning och motion är ett bättre löfte än att sätta upp kravfyllda mål om att gå ner ett visst antal kilon.

2. Träna X antal gånger i veckan 

Tre gånger i veckan är ju rimligt, inte för mycket och inte för lite, ellerhur? Men vad händer den veckan då du “bara” hinner träna två gånger? Jo, du känner dig ändå missnöjd, för du har ju inte nått ditt mål – trots att du faktiskt gjort en grym insats med dina två pass. Att träna tre gånger i veckan är toppen, men att träna en gång i veckan är hästlängder bättre än ingenting. Så peppa dig själv istället för att racka ner på din insats bara för att du inte kan checka av ett visst antal pass i veckan.

3. Bli ditt “snyggaste jag”

Visst lockar det att boka tid för klipp/färg och totalrenovering hos frisören eller försöka ge sig på att fixa det hemma. Även att klicka hem ofantliga mängder med nya kläder, för att gardera sig för att ofräscha dagar ska hålla sig på avstånd. Men varför då? Att sträva efter ytlig perfektion kommer inte att göra dig lyckligare i längden, utan snarare bara hitta mer fel på ditt utseende.

4. Sätta upp en massa matförbud 

Varför bli vegetarian när du kan bli vegan direkt? Och varför trappa ner på kolhydrater när man kan sluta med det tvärt? Risken är dock stor att du misslyckas ganska tvärt och därmed ger upp helt. Ät det du vill, dra ner på det du villl äta mindre av men var inte så hård mot dig själv med en massa matförbud hit och dit.

5. Ha en lista – med 10 löften 

Att ha för många nyårslöften är som att be om prestationsångest. I alla fall om du inte är beredd på att rensa rejält ur din nuvarande kalenders alla måsten (som ofta inte bara försvinner av sig själv för att det är nytt år). Att lägga till en massa löften, utan att frigöra tid är en ekvation som ej går ihop. Vi har bara 24 timmar att hushålla med varje dygn – låt dem fördelas över sånt du gillar och som ger dig energi, inte på en massa måsten som bara dränerar dig.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!