Nöje

5 tips för att lyckas med dina nyårslöften

Redo för en förändring? Inför det nya året ger hälsokedjan Life sina bästa tips för hur du lyckas med nyårslöftena och når dina mål 2023.

Foto: Pexels

Winston Churchill sa: “Att förändras är att förbättras, att vara perfekt är att förändras ofta”. Nyårslöften handlar ofta om förändringar vi gärna vill se i våra liv, men hur kan vi öka chanserna att lyckas? Här fem tips från hälsokedjan Life som hjälper dig att göra 2023 till året då du når dina mål.

1. Sätt långsiktiga mål

Om du till exempel vill börja träna är det bra att göra detta till ett långsiktigt mål som mynnar ut i en stadig träningsrutin. Prova att göra en mindre förändring i vardagen som du kan fortsätta bygga på.

2. Påbörja istället för att avsluta

Visste du att sättet som du formulerar dina nyårslöften på faktiskt kan påverka slutresultatet? Studier visar att du har en större chans att lyckas med något som du väljer att påbörja, snarare något du vill sluta med.

3. Planering är A och O

Gör en plan över hur du ska uppnå dina mål under året. Detta gör det enklare att komma fram till ett realistiskt sätt att uppnå målen.

4. Skriv ner löftena

Att skriva ner målen gör att du får en bättre översikt och gör det lättare att genomföra de steg du behöver för att uppnå dem. För gärna anteckningar under året om hur det går för dig. Ett annat hett tips är att berätta om dina mål för någon, eller rentav hitta någon som vill uppnå samma sak som du så att ni kan peppa varandra.

5. Delmål och belöningar

Håll motivationen uppe genom att bryta ner dina mål till mindre delmål, och glöm inte att fira när du uppnår dessa! Om vägen mot dina mål känns rolig så är chansen större att du når dem.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!