Nöje

6 enkla knep för att vända en dålig dag till en bra dag

Vissa dagar börjar helt enkelt inte bra. Det kan vara allt från ett dåligt besked till att bara ha en dålig hårdag. Hur som helst påverkar det vårt humör. Det kan kännas svårt att vända en dålig dag men det finns några tips och tricks för att lyckas.

Foto: REX

För det första är livet alldeles för kort för att vi ska ha dåliga dagar. Se det istället som dåliga stunder. Här är i alla fall 6 tips på hur du kan vända en dålig känsla till en bra.

1. Börja med att tänka positivt
Det känns svårt när allt bara faller runt omkring en men stanna upp, ta ett djupt andetag och andas ut. Även om allt känns åt skogen så finns det alltid något positivt att fokusera på. Exempelvis att det kommer ny dag i morgon, du har fina människor runtomkring dig eller att du är frisk.

2. Gör något för dig själv
En dålig dag kan alltid fixas med något sött! Unna dig en glass, en ny väska eller kanske en lyxlunch.

3. Hjälp någon annan
Något som verkligen kan få dig att bli glad och må bra igen kan vara att hjälpa någon annan. Det kan vara en kollega som behöver hjälp, en äldre dam som bär alldeles tunga kassar eller någon som handlar och glömt plånboken.

4. Planera in något att se framemot
Om din morgon börjat riktigt dåligt kan det vara en bra ide att planera något kul senare på dagen. En lunch med en god vän eller en shoppingrunda. Om du har något och se framemot så kommer dagen kännas mycket bättre.

5. Ring en vän
I bland kan man bara behöva prata av sig för att må bättre. Ring en vän du vet kommer lyssna och kommer säga exakt det du behöver höra.

6. Titta på kattklipp
Forskning har visat att vi mår mycket bättre av att kolla kattklipp så dra igång dina favoriter och dina dåliga känslor kommer att försvinna.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!