Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskare: Därför får kattklipp dig att må bra

När du haft en riktigt dålig dag finns det nog ingenting som kan få dig på lika bra humör som ett fluffigt och gulligt djur. Har du inget djur i närheten som kan hjälpa dig att ta dig igenom dina svårigheter? Då finns det en ny studie som du kommer att älska, att titta på katter och hundar kan faktiskt få dig att må bättre.

Forskare testade i tre olika studier om bilder på djur kan få oss att må bättre. Forskarna bad testpersonerna att försöka tänka tillbaka på en tid då de inte mått bra eller känt sig avvisade, sedan visade de upp bilder på antingen katter, hundar eller människor. Forskarna kom fram till att de som sett bilder på djur mådde bättre än de som fick se bilder på människor.

En annan studie visade att människor känner sig gladare och mer energiska efter att de tittat på kattvideor och de negativa känslorna som oro, nedstämdhet och irritation försvann.

Så all tid du spenderat genom att titta på kattklipp har inte alls varit bortkastad utan investering i ditt välbefinnande. Kanske läge att titta på den här gamla godingen igen.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!