Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

6 explosiva avslöjanden från Britney Spears memoarer “The Woman in Me”

Britney Spears memoarer innehåller flera avslöjanden om stjärnans händelserika och ofta tragiska liv – här är några av de mest anmärkningsvärda punkterna, enligt People.

Foto: Getty

Redan nu har flera utdrag ur Britney Spears memoarer The Woman in Me – som kommer ut den 24 oktober – offentliggjorts. Här är några av de mest drabbande avslöjandena ur den uppmärksammade boken.

1. Gjorde abort eftersom Justin Timberlake “inte ville bli pappa”

I sin bok avslöjar Spears inte endast att Justin Timberlake var otrogen mot henne under tiden som de var tillsammans, hon skriver också att hon gjorde abort på hans inrådan:

“Det var en överraskning men för mig var det inte en tragedi. Jag älskade Justin så mycket. Jag hade alltid förväntat mig att vi skulle ha en familj en dag. Det skulle bara ske mycket tidigare än jag hade trott. Men Justin var definitivt inte glad över graviditeten. Han sa att vi inte var redo att ha en bebis i våra liv, att vi var alldeles för unga.”

Spears skriver att hon “aldrig skulle ha gjort det” om beslutet “hade varit helt upp till mig”, men att Timberlake “var så säker på att han inte ville bli pappa”. Aborten beskriver hon som “något av det mest plågsamma jag någonsin har upplevt i mitt liv”.

2. Skådespeleriet suddade ut gränserna mellan fiktion och verklighet

Efter sin medverkan i filmen Crossroads (2002) bestämde Spears sig för att inte fortsätta sin skådespelarkarriär. I sina memoarer beskriver stjärnan upplevelsen som svår:

“Mitt problem var inte med någon av de inblandade i produktionen utan med vad skådespeleriet gjorde med mitt psyke”, skriver Spears, som tillägger att hon inte lyckades separera fiktion från verkligheten och “inte visste hur jag skulle lösgöra mig från min karaktär”.

När inspelningarna avslutats beslutade artisten sig för att aldrig göra en film igen:

“Det var mer eller mindre början och slutet på min skådespelarkarriär, och jag var lättad”, skriver hon.

3. Festandet med Paris Hilton var inte lika vilt som det påstods

Spears menar att hennes omskrivna festande med den kända arvtagerskan Paris Hilton omkring 2006 – då Britneys äktenskap med Kevin Federline var på väg att ta slut – inte var lika vilt som skvallertidningarna fick det att låta.

Enligt Spears själv har hon “aldrig haft ett problem med alkohol”. Hon använde sig inte heller av droger, förutom ADHD-medicinen Adderall vars främsta förtjänst var att den fick henne att känna sig “mindre deprimerad under några timmar”.

4. Rakade huvudet i protest

2007 syntes Spears raka av sig håret på en frisörsalong, något tidningarna klassade som ett sammanbrott. Enligt artisten själv valde hon att raka av sig håret eftersom hon hade blivit “stirrad på så mycket” under sin uppväxt:

“Jag hade blivit synad i sömmarna, hade fått höra vad folk tyckte om min kropp sedan jag var tonåring”, skriver Spears, som menar att beteendet var hennes sätt att protestera mot denna behandling.

Samma år som ovanstående incident inträffade slog Spears till en fotografs bil med ett paraply. Hon förklarar att hon under denna period genomgick en uppslitande vårdnadstvist om sina två barn:

“Alla var rädda för mig med mitt rakade huvud, till och med min mamma”, skriver hon. “Att genomgå de där veckorna utan mina barn gjorde att jag tappade det, om och om igen. Jag kunde inte ens ta hand om mig själv.”

5. Anklagar sin far för att ha utnyttjat henne för pengar

I memoarerna anklagar Spears sin pappa, Jamie Spears, för att ha använt henne som en inkomstkälla. Vid ett tillfälle ska Jamie ska ha sagt till sin dotter: “Jag är Britney Spears nu.”

Britney skriver att hon ansågs vara “för sjuk för att välja min egen pojkvän men samtidigt tillräckligt frisk för att medverka i tv-serier och intervjuer, och för att framträda inför tusentals människor på olika platser i världen varje vecka”.

Enligt sångerskan sa fadern vid ett flertal tillfällen åt henne att hon “såg tjock ut”:

“Om jag tyckte att det var jobbigt att bli kritiserad för min kropp i media, så gjorde det ännu mer ont när det kom från min egen far.”

6. Gav upp sin frihet för att få träffa sönerna

I boken skriver Spears att hon till en början utmanade sin fars försök att kontrollera henne i samband med förmyndarskapet, men att hon snart upphörde med detta då hon insåg att det påverkade hennes chanser att träffa sönerna Sean och Jayden:

“Efter att ha blivit bältad visste jag att de kunde spänna fast min kropp när de ville, så jag spelade med”, skriver Spears. “Min frihet i utbyte mot tupplurar med mina barn – det var ett utbyte jag var villig att gå med på.”

The woman in me (sve) - Britney Spears KÖP

The woman in me (sve) - Britney Spears

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!