Nöje

6 tips på hur du skaffar vänner när du flyttar till en ny stad

Att flytta till en ny stad är både spännande och vansinnigt läskigt. Du ska börja ett nytt jobb eller ny utbildning, bo på ett nytt ställe och du känner kanske ingen alls. Att skaffa nya vänner kan kännas svårt och att få vänner när en är vuxen är ännu svårare än när du var barn. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du får nya vänner när du flyttar till en ny stad.

vanner-2-skaffa-vannerFoto: Unsplash

1. Säg ja
Detta är det bästa och viktigaste tipset på hela listan. Är du på jakt efter nya vänner måste du börja säga ja – till allt. Ska kollegorna ut på en AW – haka på. Frågar en på din träning om någon har tid för en lunch – säg ja. Du förstår grejen. Det kommer bli svårare att hitta nya vänner om du inte tackar ja till att umgås med nya människor. När du börjat känna några stycken, då kan du börja vara dig själv igen och tacka nej till inbjudningar.

2. Använd dig av dina kontakter
Världen är inte så stor, alltid finns det någon som känner någon i den stad du ska flytta till, även om det är din klasskompis, kompis flickvän. De hen presentera dig för hens bekant. Hör av dig till den och berätta att du är ny i stan och att du känner ”bla bla” och att du undrar om ni kan ta en fika tillsammans. Ni behöver inte bli bästisar men det är alltid skönt att ha någon som du ”typ” redan känner i staden.

3. Skaffa dig en daglig rutin
Det blir lättare om du träffar samma människor flera gånger och vid samma tid varje dag. Hur då, undrar du nu. Jo skaffa dig en rutin. Köp en kaffe på samma café på väg till jobbet, gå till parken varje lördag, gå på samma träningspass eller gå till biblioteket. Då kommer du (nästan) garanterat träffa någon som också alltid är på dessa ställen. Efter ett tag kommer det kännas naturligt att ni börjar prata med varandra. Denna strategi tar tid men kan funka bra om du är lite blyg.

4. Bli aktiv
Det finns inget bättre sätt för att träffa nya människor som att börja träna. Gå med i en springgrupp, träna på pass eller börja på en yogastudio. Här blir det naturligt att börja prata med varandra. Det räcker med ett ”vad jobbigt det var idag”, eller ”vet du hur man gör den här övningen?”. Är inte träning din grej? Börja då med någon annan hobby eller gå en kvällskurs. Här har du stor chans att träffa nya vänner som gillar samma saker som du.

5. Kompisdejta
Det finns mängder av peppiga grupper på Facebook där du kan skriva och höra om någon vill träffas. Skriv ett inlägg där du berättar att du är ny i stan och att du är ute efter att träffa ny vänner. Du kommer garanterat få mängder med svar från härliga personer som vill ses. Tips på grupper är Heja Livet och Fredagspoddens vänner.

6. Låt det ta tid
Det är en stor förändring att flytta till en annan stad. Det kommer inte att kännas bra över en natt, det kommer ta tid. Du kommer att hata det, tycka det är jobbigt och bara vilja flytta tillbaka. Du måste låta det ta tid och vara öppen för din nya hemstad. Jämför inte ditt nya liv med ditt gamla liv, då kommer du förmodligen vila flytta på en gång. Kom ihåg att de bästa relationerna byggs upp under en lång tid.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!