Nöje

7 anledningar till varför man bör få ha hund på jobbet

Hur drömmigt vore det inte att få ha med sig vovven på jobbet? Och om du själv inte har hund – tänk dig själv att få träffa kollegans varje dag! Nedan listar vi sju anledningar till varför de fyrbenta djuren borde få gästa oss på jobbet.

Foto: Unsplash

För dig som är hundälskare kommer nu riktigt härliga nyheter! Enligt forskning finns det en rad fördelar med att ha med sig vovven på jobbet. Du visste säkert redan att hundar har en förmåga att göra oss lyckligare – de kallas trots allt människans bästa vän av en anledning. Enligt British Medical Journal ökar hundar även vår samarbetsförmåga samt reducerar stress. Vad dessa positiva effekter beror på tror forskarna har med utsöndringen av oxytocin att göra. Oxytocin är känt som kroppens egna “kärlekshormon” – något som ökar för både människor och hundar när de interagerar. För att bara nämna några fördelar så verkar hormonet avslappnande och lugnande samt minskar stress och ångest.

Nedan har vi listat sju fördelar med att låta hundarna följa med på jobbet! Efter att ha läst dessa kommer du definitivt vilja ta ett snack med chefen.

1. Minskar stress och ångest hos människor, enligt flera studier.

2. Får människan att utsöndra oxytocin – som gör oss lyckligare.

3. Matte/husse slipper lämna ifrån sig sin älskling på hunddagis.

4. Hunden får hänga med matte/husse dagen lång!

5. Hundar kan få nya kollegor att slappna av och hjälper till att skapa en bättre stämning.

6. Hundar skapar en trevligare tillvaro på jobbet.

7. Matte/husse måste ut med hunden vilket är bra för den fysiska aktiviteten.

 

Källa: VA

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!