Nöje

7 anledningar till varför Robyn är en GRYM förebild!

Call Your Girlfriend, Dancing on My Own och Show Me Love är bara några av guldkornen från Robyns låtlista. Men det är inte bara hennes fantastiska musik som får hela världen att älska henne. Nedan hittar du 7 anledningar till varför Robyn är en förebild!

robyn-forebildFoto: ORRE PONTUS / EYEVINE

Alla har vi någon gång velat vara Robyn. Ingen kan ha missat hennes fantastiska musik, unika stil och hennes stora engagemang för unga tjejer. Med sitt mod visar Robyn vägen för unga människor. Här är 7 anledningar till varför Robyn är en grym förebild.

Hon startade sitt eget skivbolag 2004

Robyn lämnade sitt dåvarande skivbolag 2004 och startade då sitt egna bolag, Konichiwa Records. En av anledningarna till att hon valde att gå vidare från sitt dåvarande skivbolag var att de inte delade uppfattningar om låten “Who’s that girl”. Hon vann dessutom Gunilla Arhéns Förebildspris 2006 för att hon startat sitt eget skivbolag.

Hon jobbar ständigt för att få in tjejer i tech-branschen

År 2015 grundade Robyn Teklafestivalen med syfte att peppa och inspirera tjejer till att utforska teknik. Robyn har arrangerat Teklafestivalen i samarbete med KTH och under festivalen har tjejer mellan 11-15 år fått testa, bygga och skapa med teknik samt ta del av inspirationsföreläsningar och kvinnliga förebilder. Att få en större mångfald inom tech-branschen är en viktig fråga för Robyn och hon hoppas att det kommer leda till mer jämställda studiemiljöer samt arbetsplatser på sikt.

Hon kör alltid sin egna stil

Om det är något som kännetecknar Robyn så är det hennes grymt snygga och coola stil. Det korta håret, de kaxiga kläderna och den elektroniska musikstilen har blivit synonymt med Robyn. Hon har en stil som alltid inspireras oss.

Hon skapar förutsättningar för hennes fans att lära känna varandra

Under hösten 2018 släppte Robyn ett mobilspel som gick ut på att hennes fans skulle lära känna varandra och på så sätt vinna biljetter till hennes kommande spelning. Detta resulterade i att fans i 47 olika länder möttes upp för att samla olika symboler, vilket man bara kunde göra genom att träffa andra spelare.

Hennes texter handlar ofta om olika utanförskap

Hon skapar inte bara låtar som är otroligt bra – hon  handlar om utanförskap på olika sätt. De handlar till exempel om att bli bortvald och lämnas utanför, att älska någon så mycket men samtidigt inte bli älskad tillbaka. Detta är något som skapar en stor igenkänningsfaktor för många och är något som hennes fans uppskattar extra mycket.

Hon har skapat gruppen “Konichiwa Bitches” där hon interagerar med sina fans

Robyn har skapat en grupp vid namn “Konichiwa bitches” där Robyn-fans från hela världen kan prata om allt som har med Robyn att göra. Men det är inte bara hennes fans som pratar med varandra i gruppen, utan även hon med dem! Robyn är minst sagt en engagerad världsstjärna!

Hon inspirerar till att gå sin egen väg

Hon har en klädstil som inte går i linje med “mainstream”-trenderna, utan går all in på sin egna stil och på det HON gillar – vilket vi älskar! Att hon startade sitt egna skivbolag är även det en anledning till varför hon inspirerar till att våga gå sin egen väg och följa sina drömmar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!