Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

7 enkla och smarriga recept på tilltugg och dippsåser till drinken

Behöver du inspiration till vad du ska servera när partygästerna anländer? Då har vi den perfekta receptsamlingen till dig! Här hittar du sju snabba tilltugg som tilltalar alla smaker.

Blanda till en härligt bubblande drink (här hittar du recepten!) och ställ fram tallrikar med den perfekta mixen av tilltugg och snacks. Frasiga bitar av smördegspizza, fräscha grönkålschips med flera olika dippsåser, ostinbakade oliver och kryddiga tortillasticks. Ja du hör ju! Kolla in bildspelet för ett riktigt god nyårsafton.

Frasig smördegspizza

Frasig smördegspizza

Ingredienser

Färdig smördeg på rulle (finns färsk och fryst på de flesta matbutikerna)

Mjöl till utbakning

Topping: Det du gillar bäst! Ost, lufttorkad skinka, tomater, pesto… etc

Gör så här

Förvärm ugnen till 225 grader.

Kavla ut smördegen till en tunn rektangel.

Med en vass kniv skär du sedan ut långa trekanter (eller valfri form, så stora du vill ha dem) ur degen.

Toppa pizzabitarna med vad du vill (godast blir den med en riktigt bra ost) och grädda sedan i ugnen tills de är gyllene och lagren av smördegen lyft.

Recept: Cassandra Lundgren

Foto: Cassandra Lundgren

Nästa bild
Grönkålschips

Grönkålschips

Ingredienser

Grönkål

Salt

Torkad chili

Olivolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och klipp grönkålen i små bitar (se till att ta bort de hårda stjälkarna). Häll därefter olivolja, salt och torkad chili över bladen och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen i ungefär 7-10 minuter. Ta sedan ut och servera!

Recept: Fannie Redman

Foto: Fannie Redman

Nästa bild
Äppelchips med kokos och kanel

Äppelchips med kokos och kanel

Ingredienser

Äpplen

Kokos

Kanel

Lime / Socker*

 

Gör så här

Skölj, kärna ur och skiva äpplena i jämntjocka skivor. 2-3 mm är en lagom tjocklek.

Lägg dem sedan på pappersklädda ugnsplåtar. Pudra kanel och strö över rikligt med kokos på äppelbitarna och skjutsa sen in dem i ugnen på 80 grader. Torka dem i 5 timmar, stäng av ugnen och låt dem bli knapriga genom att svalna helt på plåten.

 

*Eftersom det är frukt innehåller chipsen naturlig sötma men är äpplena riktigt sura kan en strö över lite socker och har de tvärtom en ganska fadd sötma kan du pressa över lite lime.

Recept: Atili0/Sandra Hjort

Foto: Atilio.metromode.se

Nästa bild
Hummus och guacamole

Hummus och guacamole

Till chips, grönsaksstavar och x är det gott med en riktigt smarrig dippsås. Klassikerna hummus och guacamole går alltid hem!

Foodjunkies enkla hummus >>

Guacamole à la Josefines Yoga >>

 

Foto: Foodjunkie.metromode.se & Josefinesyoga.metromode.se

Nästa bild
Ostinbakade olivbollar

Ostinbakade olivbollar

30 stycken

Ingredienser

200 g finriven västerbottenost eller annan smakrik ost

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 msk vatten

30 stora oliver med pimientofyllning (ej marinerade)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ost, tärnat smör och mjöl i en matberedare, kör det finfördelat. Tillsätt vatten och kör till en deg.

Dela degen i 30 bitar. Lägg en bit i handflatan, tryck till med tummen, lägg i en oliv och baka in den helt i degen. Rulla till runda bollar och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Låt svalna och servera bollarna ljumma eller kalla.

Recept: Håkan Larsson/Svt.se

Foto: Bettycrocker.com

Nästa bild
Tortillasticks med curry

Tortillasticks med curry

20 stickor

Ingredienser

ca 30 g smör

1 riven vitlöksklyfta

2 mjuka tortillas

Curryblandning: 1 msk flytande honung (värm honungen lite i mikron så blir den rinnande) blandat med 2 tsk curry och salt.

 

Gör så här

Smält smöret, blanda i den rivna vitlöksklyftan och pensla tortillaplattorna.

Fördela curryblandningen på plattorna. Skär dem sedan i 10 strimlor vardera.

Lägg strimlorna på oljad bakplåt och grädda i 175 grader i ugnen tills stickorna är gyllenbruna och krispiga.

 

Recept: Ica.se

Foto: Pinterest

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!