Nöje

7 saker som flygvärdinnor alltid tar med på resan

Det finns vissa prylar som gör flygresor betydligt enklare och mer behagliga. Här är sju saker som kabinpersonal alltid har med sig när de själva ska ut och flyga, enligt Travel + Leisure!

Foto: Shutterstock

Ska du ut och resa? Enligt kabinpersonal finns det några saker som de flesta som arbetar på just flygresor ofta tar med sig i väskan för att göra resan så skön som möjligt. Nedan hittar du sju saker att överväga att ta med när du ger dig ut på nästa äventyr!

Det tar flygvärdinnor alltid med på resan

1. Återfuktande hudvård

Luften i flygplan har ofta en uttorkande verkan. Därför packar proffsen med sig återfuktande hudvård som läppbalsam, ansiktskräm, handkräm och solskydd (det sistnämnda bör vi alla bör bära dagligen oavsett om vi är ute och reser eller ej).

2. Ett mjukt örngott

Tyvärr är flygplan sällan så rena som vi gärna vill tro – vilket är anledningen till att du exempelvis aldrig bör luta ansiktet mot flygplansfönstret. Ett experttips är att stoppa ner några mjuka kläder i ett skönt örngott som du sedan använder under resan. Hygieniskt och bekvämt!

3. Enkel koffeinkick

Kanske har du hört skräckhistorier om att man aldrig bör dricka varma drycker ombord på flygplan eftersom det är oklart hur ofta vattentankarna faktiskt rengörs. Därför tar många flygvärdinnor med sina egna lösningar för att avnjuta en kopp kaffe under resan, som en snygg resemugg.

4. Nyttiga snacks

Flygvärdinnor satsar gärna på nyttiga snacks för att hålla hungern i schack och humöret på topp – tänk nötmix, powerbars, och torkad frukt.

5. Underhållning

En ljudbok eller bra podcast kan göra stor skillnad för hur snabbt resan går. Investera i ett par brusreducerande hörlurar, vi lovar att det är väl värt pengarna! Glöm inte heller en powerbank så att du slipper få panik när batteriet börjar ta slut.

6. Mysiga plagg

Ett par sköna strumpor är guld när temperaturen sjunker i kabinen. Även på hotellrum är det praktiskt att ha ett par extra strumpor eller rentav ett par mjuka tofflor så att man inte behöver gå runt i strumplästen.

7. Träningsutrustning

Träningskläder, en yogamatta eller annan träningsutrustning är kanske inte det första du tänker på att ta med på resan, men faktum är att många flygvärdar och värdinnor vittnar om att de ofta tar med sig just detta när de behöver sova över någonstans. Kanske är det inte så konstigt: att resa innebär trots allt en hel del stress och kroppen mår bra av lite träning efter att man varit stillasittande under en längre tid.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!