Nöje

7 tips för att förlänga sommaren och få semesterkänsla hemma

Är du tillbaka på jobbet men känner att du vill stanna kvar i sommarkänslan ett tag till? Vi på Metro Mode känner precis så och har därför satt ihop en lista med saker att göra för att stanna kvar i känslan ett tag till.


Foto: @ootdmagazine

1. Behåll solstolen
Just solstolen förknippas med semester, strand och klippor och se därför till att fortsätta att hänga i den när du har en stund över. Placera den i trädgården, på balkongen eller varför inte fortsätta ta med den ut till fina platser för att läsa en bok?

2. Inred med växter

Under semestern är vi ofta mer omgivna av naturen och växter än vanligt. Det betyder att vi förknippar lummiga platser med lugn och ro. Så se till att köpa hem några nya fina växter och placera ut. Naturen och blommor har en positiv effekt på humöret och kanske blir du ännu mer avslappnad i ditt hem.

3. Fortsätt bära klänning
Bara för att semestern är slut betyder det inte att du måste hänga in din sommargarderob och börja bära höstens färger. Bär dina favoritklänningar – häng över en skinnjacka eller stickad tröja och din outfit passar lika bra nu. Här hittar du vackra maxiklänningar

4. Måla möbler
Under semestern besöker man vackra platser där inredning och arkitektur är en stor inspiration. Så varför inte ta med sommarens vackra detaljer in i hemmet genom att måla någon möbel i en somrig färg? Grekiskt blått eller italiens ljusa kulörer i gult eller rosa.

5. Förläng brännan
Under sommarens varma dagar har du förmodligen fått till en härlig bränna, se till att ha kvar den genom att använda brun utan sol- produkter. Det kommer kännas extra härligt. Läs mer om hur du gör det här!

6. Behåll sommarmenyn
Fortsätt laga färgglada maträtter med inspiration från såväl medelhavet som Europas pärlor. Ta fram dina kulinariska kryddor så att du ser dem, på det sättet kommer du lättare att använda dem. Sätt upp härliga menyer på kylskåpet och bjud hem vänner på en helkväll i spansk afton.

7. Välj sommarlack
Fortsätt måla dina naglar i sommarens kulörer och ge dig själv en härlig känsla varje gång du ser dem! Som en ljusgul eller rosa nyans.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!