Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Behåll solbrännan längre! 8 enkla knep som verkligen fungerar

Har du fått en härlig solbränna under semestern som du gärna behåller ett tag till? Det finns några enkla knep att börja med direkt – för att behålla din somriga nyans ett tag till. 

Foto: Unsplash

Vill du se sommarfräsch ut även en lång bit in på hösten? Då finns det några saker att tänka på, som gör att du inte flagnar och tappar din färg lika lätt. Glöm heller inte bort att ditt val av produkter verkligen gör skillnad. Som att använda olja som rengöring och varför inte preppa huden ordentligt inför nästa semester? Spana in våra bästa tips på hur du håller din solkyssta färg vid liv. Samt produkter som både din hud och bränna kommer hurra över.

1. Smörj in dig - Varje dag KÖP

1. Smörj in dig - Varje dag

Det allra viktigaste när det kommer till att förhindra en falnande bränna – är FUKT! Smörj in dig varje dag och gärna både morgon och kväll. Det bästa valet när det kommer till hudlotion är att välja en Aftersun-lotion som har formulerats med ingredienser som återfuktar och lugnar huden. Det gäller både efter en dag på stranden och veckor efter.

Aftersun – Clinique

Pris: 295 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
2. Är du bränd? Använd Aloe Vera KÖP

2. Är du bränd? Använd Aloe Vera

Har du nyligen spenderat dagar i solen och du känner att huden stramar och är lite bränd? Då är Aloe Vera det allra bästa valet att smörja in dig med. Den innehåller ingredienser som svalkar huden och får den att lugna sig. Den förhindrar även att du fjällar.

Aloe Vera – Holika Holika

Pris: 105 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
3. Smörj in dig med olja KÖP

3. Smörj in dig med olja

En olja kan både användas separat samt efter att du har smörjt in dig med en hudlotion. Det bästa med en olja är att den dessutom ger ett magiskt glow – som får din solkyssta look att stråla.

Olja – The Body Shop

Pris: 225 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
4. Maxa brännan! KÖP

4. Maxa brännan!

Eftersom att du redan har en bränna så är det ett perfekt tillfälle att fylla på den lite under veckorna. Just i ansiktet är det extra lätt att tappa färg om du använder smink och sedan rengör varje dag. Vi älskar Löwengrips “Self Tan Drops” som du enkelt kan använda på kvällen. Den ger lyster, glow och ett naturligt resultat.

Self Tan Drops – Löwengrip

Pris: 369 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
5. Rengör ansiktet med olja KÖP

5. Rengör ansiktet med olja

För att vara extra varsam om din solbrända hud, är det allra bäst att rengöra både ansikte och kropp med en olja. Så ställ dina övriga produkter på hyllan ett tag – och investera i en grym oljerengöring.

Rengöringsolja för ansiktet – DHC

Pris: 288 kronor. (Finns i 3 storlekar)

Köp här.

KÖP

Nästa bild
6. Använd duscholja på kroppen KÖP

6. Använd duscholja på kroppen

Som ni märker, när det kommer till att behålla färg från dagar i solen handlar det om att vara varsam, och gå all i oljornas värld. Duscha och rengör din kropp med en närande och balanserande olja. Den ger dessutom en baby-len hud.

Duscholja – Babor

Pris: 320 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
7. Fortsätt peela! KÖP

7. Fortsätt peela!

Det är faktiskt en myt att solbrännan försvinner om  du peelar kroppen. Om du gör det så kommer döda hudceller försvinna, men du kommer fortfarande ha kvar din härliga bränna.

Kroppspeeling: Pixi

Pris: 379 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
8. Inför nästa solsäsong - Preppa KÖP

8. Inför nästa solsäsong - Preppa

Förbered din hud inför nästa säsong, eller utomlandssemester till solen, med vitaminer som skyddar huden med UV-strålning samt stödjer hudens egen solskyddsmekanism. De ska börja tas en månad innan.

Imeeden Tan Optimizer

Pris: 480 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!