Nöje

9 fantastiska hotell för en vinterweekend

Ishotell, norrsken och slädturer – för att uppfylla våra drömmar om den perfekta vintersemestern behöver vi inte ta oss längre än till Lappland eller ett av våra kära grannländer. Här är våra bästa tips för en magisk vinterweekend.

Foto: Instagram @arcticbath_sweden @auroravillage_ivalo

Få saker är mer speciella än en nordisk vinter. Om du längtar efter snöklädda landskap och stjärnklara natthimlar är detta listan för dig. Vad sägs till exempel om ett norskt ishotell eller en finländsk glasigloo? Läs vidare för att upptäcka några otroliga hotell som definitivt bjuder på vintermagi.

Läs även:

Här hittar du fler härliga restips!

1. Glass Resort, Finland

1. Glass Resort, Finland

Vad sägs om att slappna av i ditt eget privata spabad omgiven av ett underskönt finländskt vinterlandskap? På Glass Resort bor du i din egen igloo komplett med glastak från golv till tak så att du kan somna under stjärnorna. Detta hotell är ett utmärkt val för barnfamiljer då det ligger granne med den älskade tomtebyn i Rovaniemi. Mer magiskt än så här blir det knappast.

Var? Rovaniemi, Finland

Så säger gästerna: “Riktigt magiskt… Bara boka det, du kommer inte ångra dig.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @villemuranenphotography

Nästa bild
2. Snowhotel, Norge

2. Snowhotel, Norge

Känner du dig lite extra cool? I Kirkenes kan du bo i världens första ishotell. Snowhotel i Kirkenes är öppet året om och erbjuder fjorton drömmiga rum utformade av mästerliga isskulptörer från världens alla hörn. Om du är ute efter ett något varmare boende kan du bo i en av de mysiga trähyddorna som erbjuder undersköna utsikter över landskapet och, med lite tur, norrsken.

Var? Kirkenes, Norge

Så säger gästerna: “Den bästa dagen på min semester i Norge.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @ snowhotelkirkenes

Nästa bild
3. Arctic Bath, Sverige

3. Arctic Bath, Sverige

I Lappland hittar du Arctic Bath, en hotellupplevelse utöver det vanliga. Arctic Bath bjuder på slående nordisk arkitektur med sina rum som är byggda på pålar över vatten. Som boende på detta estetiskt tilltalande hotell kan du börja dagen med ett uppfriskande morgondopp för att sedan slappna av med en klassisk svensk massage, få upp pulsen genom att paddla kajak och till sist avnjuta en utsökt femrätters måltid i hotellets restaurang.

Var? Harads, Sverige

Så säger gästerna: “Hotellet är sannolikt den vackraste anläggningen i Sverige. Fantastiska rum, både de som stod ute i vattnet och de på land.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @arcticbath_sweden

Nästa bild
4. Aurora Village, Finland

4. Aurora Village, Finland

Aurora Village har 25 stugor med panoramafönster som är perfekta för att uppleva norrskenet under magiska vinternätter. Hotellet har även en lyxig bastu och erbjuder en mängd aktiviteter som isfiske, slädturer, fotokurser och mycket mer.

Var? Ivalo, Finland

Så säger gästerna: “Utsikten genom hotellets takfönster är helt fantastisk!”

Läs mer här! 

Foto: Instagram @auroravillage_ivalo

Nästa bild
5. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

5. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

För dig som har barn är detta ett utmärkt val för en weekend som familjen sent ska glömma. Förutom att barnen här kan få träffa tomten i egen hög person så erbjuder hotellet charmigt nordiskt inredda trästugor, glasigloos som är perfekt utformade för stjärnskådning, samt bastu, rensafari och snöskoterturer.

Var? Saariselkä, Finland

Så säger gästerna: “Miljön är inget mindre än magisk, och själva glasigloon var också perfekt.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @kakslauttanen_arctic_resort

Nästa bild
6. Snow Village, Finland

6. Snow Village, Finland

Om du vill se fantastiska isskulpturer ska du bege dig till Snow Village i Finland. Detta ishotell har en ny design varje år och här hittar du bland annat isskulpturer, dekorerade is-sviter, en isrestaurang och en isbar.

Var? Kittilä, Finland

Så säger gästerna: “Varenda isskulptur var ett konstverk.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @laplandhotelsnowvillage

Nästa bild
7. Arctic Snow Hotel & Glass Igloos, Finland

7. Arctic Snow Hotel & Glass Igloos, Finland

På detta hotell kan du bo i antingen en glasigloo eller i snöhotellet. Hotellet har även något som ovanligt som en bastu gjord av snö, helt klart en upplevelse utöver det vanliga. Här finns även jacuzzis, isbar och isrestaurang.

Var? Rovaniemi, Finland

Så säger gästerna: “Fantastisk upplevelse! Hela byggnaden med restaurang, kyrka, isbar och rum är så speciell att det är svårt att beskriva det, du måste helt enkelt prova det själv!”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @arcticsnowhotelglassigloos

Nästa bild
8. Northern Lights Village, Finland

8. Northern Lights Village, Finland

Northern Lights Village finns i både Saariselkä och Levi i Finland. I de mysigt inredda stugorna med takfönster kan du vakna upp omsluten av det finländska landskapet för att sedan ägna dagen åt bad i isvak och andra klassiska vinteraktiviteter.

Var? Saariselkää och Levi, Finland

Så säger gästerna: “Fantastiskt ställe att bo på och värt varenda öre.”

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @harimaolee

Nästa bild
9. Inari Wilderness Hotel, Finland

9. Inari Wilderness Hotel, Finland

Inari Wilderness Hotel är perfekt för dig som är nyfiken på samisk kultur, då hotellet ligger endast fem minuter från samebyn Inari. Välj mellan att bo i ett av hotellets glastipis, mysiga fäbodar eller hotellrum inredda i nordisk anda.

Var? Inari, Finland

Så säger gästerna: “Allt med denna stuga överträffade definitivt våra förväntningar! Det var fantastiskt och utsikten över den frysta sjön var mycket speciell.”

Läs mer här! 

Foto: Instagram @wildernesshotelinari

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!