Nöje

Här är de bästa resmålen 2022

Sugen på att resa utomlands nästa år? Här är de bästa resmålen 2022 enligt reseguiden Lonely Planet.

Foto: Pexels/Instagram Instagram @oceana_bze

Reseguiden Lonely Planet har listat de bästa remålen 2022 och förutom tropiska resmål så innehåller listan även en och annan överraskning – inte minst eftersom ett av de nordiska länderna har letat sig in på listan.

Läs även:

Hit vill svenskarna åka när Thailand öppnar upp

5 restips för Bond-fantasten

Frankrikes vackraste resmål

Källor: CNN, Unesco

1. Cooköarna

1. Cooköarna

Cooköarna är det hetaste resmålet 2022 enligt Lonely Planet. Denna ögrupp består av femton öar som är “utspridda likt juveler i det azurblå havet”. Det är inte konstigt att Cooköarna toppar listan: här hittar du paradisstränder, tropiskt klimat och aktiviteter som snorkling och dykning. Du slipper dessutom trängsel eftersom få turister hittills har hittat hit.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Norge

2. Norge

På andra plats på Lonely Planets lista kommer ett något mer familjärt resmål – Norge. Och visst har vårt grannland, som om och om igen listats som världens lyckligaste, mycket att erbjuda både kultur- och naturälskare. Några tips är det nya Munchmuseet som öppnade så sent som oktober i år, samt världens nordligaste bokskog Bøkeskogen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Mauritius

3. Mauritius

Mauritius har något för alla: för den som gillar sport erbjuder denna paradisö 110 mil öster om Madagaskar både fantastiska golfbanor, vattensporter, jakt, bergsvandring, tre-och fyrstjärniga hotell, lyxiga resorter, ett bra nattliv, otrolig sightseeing och en av världens bästa botaniska trädgårdar. Vad mer kan man begära?

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Belize

4. Belize

Har du alltid drömt om att utforska Mayanska ruiner? Då är det kanske Belize din nästa utlandsresa ska gå till. Belize har en spännande historia såväl som klarblått vatten och häftiga grottor. Det är även här som det största barriärrevssystemet på norra halvklotet ligger. Belize barriärrev är ett viktigt habitat för utrotningshotade arter som havssköldpaddor och manater. Landets officiella språk är dessutom engelska, vilket säkert underlättar resan.

Foto: Foto: Instagram oceana_bze

Nästa bild
5. Slovenien

5. Slovenien

Slovenien hamnar ofta i skymundan av länder som Italien, Grekland och Kroatien när det kommer till turism men enligt Lonely Planet är det faktiskt ett närapå perfekt turistmål. Tack vare att Slovenien är ett relativt litet land så går det att under en och samma semester uppleva flera olika sorters miljöer, från den mäktiga sjön Blen till den sprudlande huvudstaden Ljubljana.

Foto: Unsplash

Nästa bild
6. Anguilla

6. Anguilla

Om det är sol och bad du är ute efter så är Anguilla ett bra val för din nästa semester. Anguilla är en karibisk pärla som bjuder på azurblått hav, över 30 offentliga stränder, ett varmt klimat, utsökt mat och fantastiska hotell.

Foto: Instagram @wiiam.a

Nästa bild
7. Oman

7. Oman

I Oman hittar du spektakulära berg, öknar – och fjordar. Dessa kan du utforska via båtturer där du kan få syn på en och annan delfin. I Oman finns också världens största obrutna sandöken Rum al-Khali, “Det tomma rummet”, där Oman gränsar till hela tre länder: Yemen, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Foto: Unsplash

Nästa bild
8. Nepal

8. Nepal

När Nepal nämns så tänker de flesta förmodligen på världens högsta berg, Mount Everest. Men Nepal har mer att erbjuda än så: här hittar du gyllene tempel, pittoreska bergsbyar och spännande djurliv. Regionen Mustang är det perfekta resmålet för vandrare som vill utforska dess öken på hög höjd och prova lokala kulinariska specialiteter som kaffe med jaksmör och momo, en typ av nepalesiska dumplings som doppas i en stark och syrlig chutney.

Foto: Instagram @mounteverestofficial

Nästa bild
9. Malawi

9. Malawi

Malawi hamnar lätt i skuggan av sina större grannländer Tanzania och Moçambique men detta östafrikanska land är ett minst lika bra turistmål – och betydligt billigare att besöka. Här hittar du världens nionde största sjö, Malawisjön, eller så kan du åka på safari och se babianer, elefanter och flodhästar i det vilda.

Foto: Instagram @malawitourism

Nästa bild
10. Egypten

10. Egypten

Om du vill känna historiens vingslag så är Egypten rätt resmål för dig. Visste du till exempel att pyramiderna vid Giza är det enda bevarade av världens sju underverk? Trots att pyramiderna är över 4 500 år gamla så upptäcker vi ständigt nya saker om dem. Förra året öppnades den äldsta av dem, Djosers trappstegspyramid, åter upp för allmänheten – ett hett tips för historieälskare.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!