Nöje

9 saker du kommer att skämmas över efter julfesten

Det börjar närma sig jul och med det kommer också den årliga julfesten med både galej och konferens. Visst är det härligt att få träffa kollegorna i ett sammanhang utanför kontoret, men kommer du kunna hantera det?

Elf
Du är svältfödd på starkvinsglögg och vill bara få släppa loss efter en intensiv höst. Det gör du också, men det kan du få ångra dagen efter. Här kommer misstagen du antagligen kommer lyckas pricka in under festligheterna.

1. Du dök upp ensam


Du hade missat massutskicket! Alla på avdelningen bestämde möte innan julfesten och tog sällskap dit. Du dyker därför upp helt ensam till kalaset. Du försöker bryta dig in och ta en roll i gruppdynamiken men blir högljudd, intensiv och desperat.

2. Du missade dresscoden


Som nybliven singel vill du framhäva dina bästa sidor och dyker upp i ett julrött, supertight fodral, problemet är bara att dresscoden löd: “oömma kläder”. Du får problem att hålla saker och ting på plats när femkampen drar igång…

3. Du blir för full


Middagen är lång och varenda mellanchef vill presentera årets resultat med klämkäcka julrim eller i urtrista powerpoints. Du hinner dricka upp både ditt eget och bordsgrannens vin. Plötsligt är alla flaskor inom räckhåll tomma, du upptäcker allas blickar på dig…

4. Du tar över dansgolvet


Fanns det ens ett dansgolv innan du började dansa? Nej du skapade det, ett enmanna-dansgolv.

5. Du flörtar med allt och alla


Sängkammarblicken har du övat länge i spegeln. Du söker ögonkontakt med så många du bara kan för att kolla in vilka som kan tänkas flörta tillbaka. Eller, du tror att du slänger flörtiga blickar, i själva verket stirrar du obehagligt på folk.

6. Du kommer underklädd till konferensen dagen efter


Du har precis lärt dig uttrycket “Casual Friday”, för att visa att du hänger med dyker du upp i mysbrallor.

7. Eller: Du kommer överklädd till konferensen


För att kompensera för gårdagens klädmiss drar du på dig din finaste stass. Försöket fungerar inte, dina kollegor tycker att du är snofsig i din nya fjäderboa och glittrande tiara.

8. Du glömmer en kollega


På lunchen presenterar du dig artigt och frågar vad bordsgrannen heter och jobbar med. Till svar får du en suck. Ni har jobbat i samma rum i snart två år.

9. Du upptäcker att du haft en sociala medier-psykos kvällen innan


På kafferasten greppar du telefonen och upptäcker att du har över 100 små notiser på både facebook och instagram. Du har gått loss med mobilkameran. Ingen gick säker igår, alla kollegor har blivit utsatta för dina selfies, groupies och skakiga filmklipp på toan. Du har haft en sociala medier-psykos.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!