Nöje

9 superenkla sätt att visa uppskattning på alla hjärtans dag (och alla andra dagar!)

Vi kan nog alla hålla med om att det känns lite extra peppigt och härligt när vi får uppskattning får sådant vi gjort eller åstadkommit, eller när någon visar att de helt enkelt tycker om oss för den vi är. Att säga positiva saker och visa uppskattning till de du tycker om ger både personen i fråga och dig själv en extra boost – så varför inte ta tillfället i akt att göra just det?

Foto: Unsplash/Instagram @chfeelastylu

När man får en komplimang eller upplever att någon anstränger sig lite extra ger det ofta energi i flera dagar. Det är enkelt att göra människor glada genom ytterst små ansträngningar, men ändå är det så lätt att glömma bort eller att det helt enkelt inte blir av. Inte nog med att du gör den andra personen varm i hjärtat när du visar uppskattning – du själv kommer garanterat känna dig lyckligare och lär själv få uppleva mer positivitet i din vardag. En win-win! Vi på Metro Mode har därför samlat 9 superenkla sätt att göra din vardag mer positiv och kärleksfull.

1. Tack-lapp

Skriv en liten rad på en post-it eller annan pappersbit och lämna den där du vet att personen kommer röra sig. Om ni inte är på jobbet kan du kanske skicka ett chattmeddelande eller e-mail och tacka för att hen hjälpte dig med presentationen, gjorde ett bra jobb på ett projekt ni jobbat tillsammans på eller helt enkelt för att hen är en underbar kollega!

2. Utbringa en skål

Om någon har åstadkommit något bra som du vet att den är nöjd över: se till att ge hen lite extra uppmärksamhet. Om ni exempelvis ses över en middag är det enkelt att utbringa en skål för personen i fråga och helt enkelt säga att du är otroligt stolt över din fantastiska/smarta/generösa vän.

3. Visa att du anstränger dig för att tillbringa tid med personen

Se till att hitta luckor i vardagen för att kunna spendera lite extra tid med personen du vill visa uppskattning. Om du skippar ett möte eller något annat bara för att träffa personen, se till att berätta det på ett ödmjukt sätt så att personen förstår att du har ansträngt dig bara för att vara med just hen. Facetime är dessutom ett enkelt sätt att “ses” som de flesta hinner med någon gång under veckan!

4. Överraska med kaffe eller kaka

Det finns nog inget man uppskattar så mycket som när någon överraskar en med kaffe eller mat. En oväntad latte eller bulle är enkelt att köpa med och gör en inte bara glad i magen utan även otroligt varm i hjärtat.

Foto: Unsplash


5. Kroppskontakt – mycket kramar!

Det är vetenskapligt bevisat att kroppskontakt i alla dess former utsöndrar endorfiner som gör oss lyckliga. Om du vet att personen inte är återhållsam med kroppskontakt i övrigt kan du i vanliga fall lägg en hand på axeln samtidigt som du ger en komplimang, det ger en mycket mer genuin känsla. Det bästa av allt är att ge någon en låååång, varm kram – så passa på att göra det direkt om du bor med personen!

6. Visa medlidande och igenkänning

Det finns inget värre än när folk sitter tysta när man har begått ett misstag eller gjort bort sig, så varför göra likadant mot någon annan? Säg istället: “Det där har hänt mig med, det löser sig!” eller: “Äsch, det där var väl inget, det händer alla”.

7. Ge en liten present

Det behöver inte vara något extravagant eller lyxigt, snarare tvärtom. Att bara visa att du har tänkt på personen och sett något som du vet att hen skulle tycka om, oavsett om det är något som bara kostar några kronor eller något du hittat i matbutiken, betyder mycket.

Läs även: Ute i sista minuten? Vi listar våra bästa tips för Alla Hjärtan Dag!

8. Ge komplimanger

Det kanske låter som världens mest självklara grej, men ett: “Vad snygg du är idag” eller: “Vad fint du hade ordnat på festen sist” är komplimanger som aldrig går ur tiden. Du behöver dock inte begränsa dig till att bara ge komplimanger till personer du känner! Om du ser någon på stan som har på sig något fint eller gör något bra – ge hen en snabb kommentar och berätta vad du tycker!

9. Le!

Det här är världens absolut bästa sätt för att skapa en gladare omgivning runt omkring dig, oavsett om du ler mot personalen i mataffären, kollegan eller en okänd person på stan. Ett leende gör så mycket!

Läs även: Därför skall du le varje dag – 7 fördelar!

Foto: Unsplash/Instagram @chfeelastylu

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!