Nöje

Abba har släppt ny musik – för första gången på 40 år

De senaste dagarna har det spekulerats i om det ikoniska bandet ABBA kommer släppa ny musik. Nu är det bekräftat, och i samband med det dyker bandet upp på en annan oväntad arena.

Foto: Instagram @abbavoyage

När den legendariska gruppen kallade till presskonferens igår kväll var förväntningarna minst sagt höga. Det visade sig att spekulationerna stämde när gruppen berättade om musiken som var på väg.

Strax innan kl 19 drog sändningen, ledd av Arantxa Álvarez, igång och visade hur fans världen över har samlats för att ta del av evenemanget. Och ny musik kom! I still have faith in you började spelas prick klockan 19, samtidigt som en musikvideo om Abbas erövringar visades. I samband med det släpptes den och Don’t shut me down på Spotify. Här kan du lyssna.

Björn och Benny berättade också att de har ett nytt album med tio låtar som kommer i november. Och att en show kommer!

Dyker upp på nya plattformar

I samband med detta kommer det även en nyhet om att gruppen startar ett konto på plattformen TikTok. På kontot @ABBA kommer fans kunna följa de senaste nyheterna. Av de musikgrupper som inte funnits på TikTok har Abba varit den mest sökta. Fram till nu har fansen istället fått sjunga gruppens musik själva och bland annat har hashtagen #DancingQueenChallenge trendat med över 160 miljoner visningar.

@abba

##ABBA

♬ Dancing Queen – ABBA

Ny musik och hologramshow

Det slog minst sagt ner som en bomb 2018 när det blev känt att Abba återförenats i studion för första gången på 36 år. Det har dock tagit lite tid att släppa musiken men tidigare i år lovade Björn Ulvaeus fansen att ny musik var på väg. Även på Instagram skapades ett konto under namnet Abba Voyage som efter presskonferensen igår även skulle visa sig vara namnet på en kommande hologramshow som kommer göras av bandet.

Läs även:

Här är de mest streamade ABBA-låtarna.

Foto: Instagram @abbavoyage

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!