Nöje

Aladdinasken uppdateras med ny pralin 2021 – välkommen saltkaramell

Sedan 1939 har Aladdinasken haft en självklar och traditionsenlig plats under svenskarnas julfirande och vi har väl alla våra favoritpraliner. Vem minns inte 2014 när trillingnöten ersattes och det blev ramaskri i chokladsverige. Idag meddelade Marabou årets nya smak i Alladinasken – nämligen saltkaramell.

Foto: Mondelez

Saltkaramell är den första nya pralinen i askarna på fyra år och är en söt och len kolakräm med saltflingor, inslagen i härlig mörk choklad. Paradisasken fylls med en motsvarande pralin i ljus choklad.

I takt med att svenska folkets smak har förändrats har pralinerna i asken allt eftersom bytts ut. Under Aladdins långa historia har fler än 50 pralinskiften skett.

När mörkret smyger sig på och vintern står runt hörnet är det lätt att längta efter juletider och allt som högtiden för med sig – julmusik, familjetid, julmat och självklart – sötsaker.

– I år finns det stora förhoppningar om att kunna samla familjen igen, något som det senaste året har lärt oss att inte ta för givet. Det är därför väldigt roligt att inför kommande jul och kvalitetstid med nära och kära kunna erbjuda ännu en ny framtida favoritpralin, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

– Saltkaramell är en minst sagt efterlängtad pralin i Aladdinasken. Det är svårt att undgå vilken fantastisk kombination sött och salt är och jag tror att just Saltkaramell är en pralin som för många i familjen, oavsett ålder, kommer att bli en personlig favorit, fortsätter Sara.

Varje år säljs 4 miljoner Aladdinaskar och genom historien har nya praliner tillkommit och andra försvunnit. Något som rört upp starka känslor hos svenska folket. Trillingnöten och Körsbärslikören försvann 2014, två år senare knep Limepralinen en plats och senast lanserades Kakaokrisp. Med nykomlingen Saltkaramell försvinner tyvärr pralinen Mjuk Toffee.

Den nya smaken lanseras i både Aladdin- och Paradisasken med försäljningsstart i butik under vecka 38.

Läs även:

Annas Pepparkakor 2021 – här är årets smak.

Juleskum 2021 – spana in årets nya smaktwist från Cloetta.

Nu kan du fira jul i oktober – Stockholm får unik hotellupplevelse.

Blossa släpper glögg med smak av whiskey och alkoholfritt glubbel.

Blossa glögg 2021 – här är nya smaken.

Cider med smak av skumtomte – höstens bästa nyhet!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!