Nöje

And Just Like That: 3 anledningar till att älskade karaktären dog (Varning för spoilers!)

I det första avsnittet av “And Just Like That” dör en älskad karaktär, något som fått många tittare att ställa sig frågan: Varför valde manusförfattarna att göra så?

Foto: Instagram @justlikethatmax

Om du läst så här långt antar vi att du har sett första avsnittet av “And Just Like That”, alltså det nya kapitlet av tv-serien “Sex and the City” – eller så är du okej med spoilers. Oavsett så kommer vi nu prata om den stora snackisen i serien.

I det första avsnittet av “And Just Like That” avlider Mr Big, som spelas av Chris Noth, av en hjärtattack. Många tittare chockades av den oväntade händelsen och har ifrågasatt varför manusförfattarna valde att göra så. Nu har seriens skapare försvarat beslutet att döda Carries stora kärlek.

1. Det är seriens katalysator

Mr Bigs död skapar, som Miranda säger i sitt tal, “ett hål” i allas liv. Enligt seriens skapare Michael Patrick King är detta i själva verket den viktigaste händelsen i den nya serien, eftersom den fungerar som en katalysator för allt som händer därefter:

“Jag hade inte gjort [den nya serien utan Noth] eftersom den händelsen påverkar hela serien”, har han sagt i en intervju. “Alla karaktärer påverkas av den”.

Foto: HBO

2. Det speglar sensmoralen från “Sex and the City”

Den pågående konflikten i originalserien “Sex and the City” är att huvudpersonen Carrie vill ha Mr Big, men inte kan få honom. Detta ledde till att hon växte, fick henne att fokusera på sitt liv och utvecklas som person.

“Nu är vi här igen”, säger Michael Patrick King. “Det är samma sak. Hon kan inte få det hon tycker att hon borde ha, alltså Mr Big”, säger han och menar att de på så sätt kommer försöka bevisa tesen om vad serien handlar om.

3. Det knyter an till det sista Carrie säger i originalserien

Inbitna fans av “Sex and the City” minns fortfarande det sista som Carries berättarröst säger i serien medan hon går ner för gatan och pratar i telefon med Mr Big: “Det viktigaste förhållandet i ditt liv är det du har med dig själv”. Därför handlar “And Just Like That” om den viktiga och utmanande relation som Carrie har med sig själv.

Källa: Bustle

And Just Like That - Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!