Nöje

Anders Lundin och Petra Mede leder Spotifys julkalender 2021

Snart är det december och det innebär att Spotifys julkalender är tillbaka. I år är det Anders Lundin, Petra Mede och Sommarkatt1 som ska sprida julstämning genom att podda på streamingtjänsten.

Foto: Pressbild

“Julen och alla berättelser om högtiden domineras av män. Gud, jesus och tomten i all ära men är det inte på tiden att vi låter en kvinna – den riktiga hjälten och projektledaren i alla svenska hem inför julen – träda fram som julens frälsare?”, påpekar Petra Mede i ett pressmeddelande.

“Och inte vilken kvinna som helst såklart. Jag hoppas Petraevangliet kan bidra till skratt och lite julefrid de hektiska dagarna inför julafton,” fortsätter hon.

Tillsammans med Anders Lundin och TikTok-kändisen Sommarkatt1 är Petra Mede en av de tre som i år ska ta över stafettpinnen i Spotifys julkalender. Streamingtjänstens julkalender föddes förra året och togs väl emot av svenskarna. Konceptet är följande: varje dag fram till jul uppdateras kalendern med ett nytt poddavsnitt från varje julvärd – givetvis med julmusik utvald av värdarna själva.

“Som en jul-spinoff av Svenska Folkets Historia”

Varje julvärd kommer att sätta sin personliga prägel på kalendern, och Anders Lundins avsnitt blir säkert något för den historieintresserade:

“Svenska Folkets Historia är verkligen ett av de roligaste projekten jag gjort så det känns så kul att göra Svenska Folkets jul som en härlig jul-spinoff av podden. Historikerna som är med har själva valt ut vad som är mest spännande med högtiden så det blir en otrolig berättelse i 24 små delar om allt som hör julen till,” säger Anders Lundin.

Sist men inte minst så kommer TikTok-sensationen Sommarkatt1 att stå för “märkliga julförberedelser och personliga besattheter blandas med absurd streetpoesi” – allt paketerat i ett fyndigt format.

Läs även:

Julklappstips! 20 presentboxar för den som älskar doft och hudvård

Recept på lussebullar med kesella – så får du saftiga lussebullar varje gång!

Julen hos Ellos – vi listar våra 18 favoriter

Foto: Pressbild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!