Nöje

Anki Lidén om sorgen fyra år efter sonen Tim “Avicii” Berglings bortgång

Fyra år efter Tim “Avicii” Berglings bortgång berättar hans mamma, Anki Lidén, om sorgen och det fysiska uttryck den tagit sig. “Kroppen säger ifrån”, berättar hon för Vi.

Foto: Instagram @avicii

Den 20 april 2018 gick Tim ”Avicii” Bergling hastigt bort i Oman. Artisten sörjdes av fans världen över när nyheten om hans självmord släpptes.

För Berglings mamma, Anki Lidén, tog sorgen sig ett fysiskt uttryck som finns kvar än idag. För Vi berättar Lidén att när hon fick reda på vad som hänt sin son så var det som om benen inte längre bar henne.

“Kroppen säger ifrån”

“Första året hände det ofta, med tiden alltmer sällan, men fortfarande …”, säger Lidén och berättar om en händelse när hon nyligen hörde en av sin sin sons låtar på radion i en affär: “Jag fick stödja mig mot … nej, jag hängde över ­disken för att inte rasa i golvet.”

Lidén berättar att hennes terapeut fick henne att inse att kroppens reaktioner var naturliga: “‘Kroppen säger ifrån’, sa hon när jag brakade ihop. ‘Det är inte farligt och du får acceptera det’.”

Just att lyssna på sonens musik är något som Lidén undviker, eftersom det är för smärtsamt. Samtidigt känner hon en stolthet över Tims skapade.

“Jag hoppas att det kommer, jag tror det. När sorgen för en stund viker undan … eller snarare mjuknar lite i kanterna kan jag känna stor tacksamhet över att Tim fick ägna sig åt det han helst ville, att skapa musik, och att han gjorde det så fantastiskt bra. Jag är väldigt, väldigt stolt över honom.”

För den som befinner sig i kris, eller är anhörig:

Vid akut kris, ring 112.
Mind, Självmords-linjen, ring 901 01 eller chatta på www.mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/
Bris, ring 116 111 eller chatta på www.bris.se
Jourhavande kompis, chatta på www.rkuf.se/fa-hjalp/Jourhavande-kompis/
Tilia, chatta på www.teamtilia.se
Rädda barnen, www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/barn-och-unga

Foto: Instagram @avicii

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!