Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Äntligen! Nu öppnar den italienska matmarknaden Eataly i Stockholm

I november förra året kom det första pressmeddelandet om att den populära matmarknaden Eataly var på väg till Stockholm under hösten 2017. Därefter har det varit tyst – allt som har synts på väggarna utanför lokalen är en “öppnar snart”-skylt. Men nu är det alltså dags, den 17 februari slår portarna upp till den italienska marknadsplatsen.

Foto: Eataly

I den före detta biografen Röda Kvarns lokaler kommer du som älskar italiensk mat snart att kunna ta del av 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, kafé och skola – allt i den italienska matkulturens namn. Den första Eataly-marknaden öppnade i italienska Turin år 2007 av entreprenören Oscar Farinetti, vars vision var att skapa en plats för ätande, handlande och lärande. En filosofi som fortfarande är hörnstenar i Eatalys verksamhet.

Du som besöker lokalen i Stockholm kan se fram emot att mumsa i dig autentisk italiensk mat från någon av de tre restaurangerna och att botanisera bland närmare 1 000 italienska produkter i den stora saluhallen, som ostar, charkuterier och annat kött, fisk, frukt och grönsaker. Det kommer även att finnas matlagningskurser både för vuxna och barn.

Den italienska matmarknaden finns sedan tidigare i flera italienska städer, New York, Chicago, Boston, Los Angeles, Dubai, Monaco, Istanbul, Seoul, Japan och São Paulo. Lördagen den 17 februari klockan 13.00 öppnar Eataly på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!