Nöje

Äntligen! Nu öppnar den italienska matmarknaden Eataly i Stockholm

I november förra året kom det första pressmeddelandet om att den populära matmarknaden Eataly var på väg till Stockholm under hösten 2017. Därefter har det varit tyst – allt som har synts på väggarna utanför lokalen är en “öppnar snart”-skylt. Men nu är det alltså dags, den 17 februari slår portarna upp till den italienska marknadsplatsen.

Foto: Eataly

I den före detta biografen Röda Kvarns lokaler kommer du som älskar italiensk mat snart att kunna ta del av 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, kafé och skola – allt i den italienska matkulturens namn. Den första Eataly-marknaden öppnade i italienska Turin år 2007 av entreprenören Oscar Farinetti, vars vision var att skapa en plats för ätande, handlande och lärande. En filosofi som fortfarande är hörnstenar i Eatalys verksamhet.

Du som besöker lokalen i Stockholm kan se fram emot att mumsa i dig autentisk italiensk mat från någon av de tre restaurangerna och att botanisera bland närmare 1 000 italienska produkter i den stora saluhallen, som ostar, charkuterier och annat kött, fisk, frukt och grönsaker. Det kommer även att finnas matlagningskurser både för vuxna och barn.

Den italienska matmarknaden finns sedan tidigare i flera italienska städer, New York, Chicago, Boston, Los Angeles, Dubai, Monaco, Istanbul, Seoul, Japan och São Paulo. Lördagen den 17 februari klockan 13.00 öppnar Eataly på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!